Vaatesuunnittelu: Tytti Ala­pie­ti suun­nit­te­lee Pi­ki­saa­res­sa ui­ma­pu­ku­ja ja muita vaat­tei­ta

Pääkirjoitus: Ve­ty­ta­lous voi tuoda pi­ris­tys­ruis­keen Poh­jois-Poh­jan­maal­le, mutta myös vas­tus­tus­ta on odo­tet­ta­vis­sa

Oulun kau­pun­gin tur­va­pu­he­li­mis­sa oli häiriö – nyt pu­he­li­met ja hä­ly­tyk­set toi­mi­vat jälleen

Häiriön syynä on ongelma Telian tietoliikenneverkossa.

Oulun kaupungin turvapuhelimissa havaittiin häiriö maanantaina iltapäivällä.
Oulun kaupungin turvapuhelimissa havaittiin häiriö maanantaina iltapäivällä.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Osa Oulun kaupungin turvapuhelimista ei toiminut maanantaina noin kello 16.30 alkaen. Häiriö koski kaikkiaan noin 350:tä turvapuhelinta.

Oulun kaupunki tiedotti maanantaina ja tiistain välisenä yöllä hieman kello 3 jälkeen, että tietoliikennehäiriö on saatu korjattua, ja turvapuhelimet sekä hälytykset toimivat jälleen normaalisti.

Kaupungin hyvinvointipalveluissa varauduttiin turvaamaan asiakkaiden avuntarve illaksi ja yöksi siltä varalta, ettei turvapuhelujärjestelmää olisi saatu kuntoon. 

Turvapalvelut kartoittivat maanantaina asiakkaiden tilannetta, jotta heidän turvallisuudestaan pystyttiin huolehtimaan.

Palvelupäällikkö Ritva Kuorilehto Oulun kaupungin hyvinvointipalveluista kertoo, että turvapalveluissa on öisinkin henkilökuntaa, ja puhelimiin vastataan koko ajan.

Asiakkaita ja omaisia tiedotettiin ongelmista ja lisäkäyntien tarvetta arvioitiin. Kaupungin turvapuhelinta käyttävät esimerkiksi osa kotihoidon asiakkaista.

Turvapalvelun häiriön syyksi todettiin ongelma Telian tietoliikenneverkossa

Häiriö ei tiettävästi aiheuttanut vaaratilanteita.

Telian matkapuhelinliittymissä esiintyi maanantaina häiriöitä myös ulkomailla.

Juttua muokattu kello 28.10. kello 22.00 ja 29.10 kello 7.06: Lisätty tietoja jutun loppuun. Tarkennettu otsikkoa: häiriö koskee osaa, ei kaikkia kaupungin turvapuhelimia kuten jutussa aiemmin kerrottiin. Päivitetty tieto, että turvapuhelimet toimivat jälleen.