Oulun Kärp­pien kon­ser­ni nol­la­tu­lok­seen 16,4 mil­joo­nan euron lii­ke­vaih­dol­la – Ko­ro­na­vi­rus painoi kiek­ko­puo­len 600 000 euroa tap­piol­le

Oulun Kärpät Oy teki päättyneellä tilikaudella nollatuloksen 16,4 miljoonan euron liikevaihdolla.
Oulun Kärpät Oy teki päättyneellä tilikaudella nollatuloksen 16,4 miljoonan euron liikevaihdolla.
Kuva: Jukka Leinonen

Oulun Kärppien konserni, johon kuuluvat Oulun Kärpät Oy:n lisäksi Qstock Oy ja Työtahti Oy, teki päättyneellä tilikaudella 16,4 miljoonan euron liikevaihdolla nollatuloksen. Vuosi sitten konsernin liikevaihto oli 18,6 miljoonaa euroa ja liikevoitto 1,7 miljoonaa euroa.

Kärppien tiedotteen mukaan merkittävin syy tuloksen putoamiseen oli urheiluliiketoiminnan laskenut osuus. Koronaviruspandemian seurauksena asetettujen kokoontumisrajoitusten vuoksi Liigan pudotuspelejä ei pelattu lainkaan, minkä seurauksena Oulun Kärpät Oy:n liikevaihto laski 12 miljoonasta eurosta 9,9 miljoonaan euroon ja liiketulos jäi 600 000 euroa tappiolle.

Konsernin muista yhtiöistä Työtahti Oy:n liikevaihto oli 2,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,2 miljoonaa euroa. Qstock Oy:n liikevaihto oli 4,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,5 miljoonaa euroa, jota rasittivat keväällä 2020 avatun Tullisalin kertaluonteiset perustamiskulut.

Oulun Kärpät Oy:n yhtiökokous päätti keskiviikkona, ettei päättyneeltä tilikaudelta jaeta osinkoa. Konsernin omavaraisuusaste oli tilikauden päättyessä 70 prosenttia ja emoyhtiön 86 prosenttia. Konsernitaseen loppusumma oli 9,6 miljoonaa euroa, josta rahojen ja pankkisaamisten osuus oli 3,9 miljoonaa euroa.