Oulun karmea lii­ken­ne­kult­tuu­ri: Lukijan vi­deos­sa pa­ket­ti­au­to ohittaa tör­keäs­ti Poh­jan­tiel­lä kes­ki­kai­det­ta hipoen

Oululainen Anneli Nieminen lähetti hiuksia nostattavan autokameravideon Oulun Pohjantieltä. Video on kuvattu tiistaina 5. marraskuuta Kaukovainion rampin jälkeen etelää kohti ajettaessa.

Video: Anneli NIeminen

Oululainen Anneli Nieminen lähetti hiuksia nostattavan autokameravideon Oulun Pohjantieltä. Video on kuvattu tiistaina 5. marraskuuta Kaukovainion rampin jälkeen etelää kohti mentäessä.

Nieminen ajoi autollaan moottoritien sallimaa satasen nopeutta vasemmalla kaistalla, sillä hän oli juuri ohittanut rekkoja.

Yhtäkkiä pakettiauto kaahasi hänen ohitsee vasemmalta ravin puolelta lähes hipoen moottoritien keskikaidetta. 

– Jos tilallani olisi ollut kokemattomampi kuski, hän olisi saattanut hätääntyä ja tehdä äkkiliikkeitä. Rekat olivat oikealla kaistalla, joten siinä olisi voinut sattua pahakin  onnettomuus.

– Tällaista tilannetta ei ole ikinä ennen tullut vastaan, vaikka paljon autoilenkin.

Nieminen oli saanut kiinni törkeän ohituksen tehneen auton Kaakkurin rampilta eteenpäin  käännyttäessä. Auto oli kääntynyt tielle Citymarketin taakse.

Nieminen kertoo hankkineensa autokameran juuri sen vuoksi, että piittaamattomuus liikenteessä on lisääntynyt Oulussa. Hän kertoo nähneensä tapauksia, että esimerkiksi yksisuuntaista katua ajetaan kylmänrauhallisesti väärään suuntaan. 

Lue myös tilaajajuttu: Yli kolmannes autoiljoista ei pysähtynyt stop-merkkiin Joutsentiellä.

Runsas viikko sitten toinen lukija lähetti videon, jossa Oulussa kiilattiin liikenneympyrässä.