Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun jouk­ko­lii­ken­teen mat­kus­ta­ja­mää­rät ro­mah­ti­vat puoleen – vaih­to­eh­to­ja vuo­ro­jen su­pis­ta­mi­seen sel­vi­te­tään

Koronavirus on vähentänyt Oulun joukkoliikenteen matkustajamääriä huomattavasti. Kaupunki selvittää nyt vaihtoehtoja, mitä joukkoliikenteelle pitäisi tehdä.

Oulun joukkoliikenne pyörii vielä tällä hetkellä normaalisti.
Oulun joukkoliikenne pyörii vielä tällä hetkellä normaalisti.
Kuva: Teija Soini

Koronavirus on vähentänyt Oulun joukkoliikenteen matkustajamääriä huomattavasti. Joukkoliikennepäällikkö Edwin ’t Lamin mukaan matkustajien määrä on nyt puolet normaalista arkipäiväliikenteestä. Määrä tulee vielä laskemaan, kun koulut suljetaan keskiviikkona.

Kaupunki selvittää nyt vaihtoehtoja, mitä joukkoliikenteelle pitäisi tehdä. Neuvotteluja käydään viranomaistahojen kanssa, mutta muutospäätökset pitää tehdä myös poliittisissa elimissä.

Joukkoliikennepäällikön mukaan Oulu keskustelee muiden kaupunkien kanssa yhteisistä linjauksista, vaikka päätökset ovatkin kaupunkikohtaisia. Tietyt työmatkavuorot on hänen mukaansa kuitenkin järjestettävä.

Edwin ’t Lam muistuttaa, että julkisen liikenteen supistaminen ei välttämättä ole tässä tilanteessa parhain vaihtoehto.

– Tartuntariskin pienentäminen on nyt tärkeintä. Matkustajia on linja-autoissa nyt vähän, jolloin riski on pienempi. Jos vuorot vähenevät, niin riski luultavasti kasvaa.