Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulun Hu­pi­saa­ril­la mink­kien pyyn­ti­mää­ris­sä muutos – syk­syl­lä ase­te­taan taas louk­ku­ja

Oulun Hupisaarten alueella pyydettiin taas kevään aikana minkkejä. Minkkien pyyntiluvut ovat kuitenkin laskussa ja säännöllisten pyyntien uskotaan vaikuttaneen asiaan. Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden metsätalousinsinööri Juho Kuukasjärvi kertoo pyyntimäärien muutaman vuoden aikana jopa puolittuneen kyseisellä alueella.

Minkki on Pohjois-Amerikasta kotoisin oleva keskikokoinen näätäeläin ja se viihtyy vesistöjen lähellä. Alun perin minkki on tuotu Suomeen turkiseläimeksi ja luonnonvarainen kanta Euroopassa onkin muotoutunut nimenomaan turkistarhoista karanneista yksilöistä.

Minkki on luokiteltu haitalliseksi vieraslajiksi, joten sen pyynti ei enää edellytä metsästyskorttia. Vaikka minkkiä saakin nykysäädösten mukaan pyydystää ympäri vuoden, asianmukainen tietotaito minkinpyynnissä on toki tarpeen.

Keväällä Hupisaarilla pyydettiin minkkejä kahtena kymmenen päivän mittaisena jaksona. Tällä hetkellä ei kuitenkaan loukkuja alueella ole, vaikkakin pyynti jatkuu taas syksyn tullen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.