Pääkirjoitus: Opis­ke­li­joi­den pro­tes­tit ker­to­vat pe­rus­tel­luis­ta huo­lis­ta

Kalevan kysely: Ar­ve­lut­ta­vat­ko Oulun Ki­vi­sy­dä­men py­sä­köin­ti­jär­jes­tel­män muu­tok­set?

Matkailu: Täl­lais­ta on Lapin mat­kai­luy­ri­tyk­sis­sä, joista työn­te­ki­jät puhuvat lähes pel­käs­tään hyvää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun Golf­ker­hon ju­nio­rit hakevat on­nis­tu­mi­sia San­ki­vaa­ran SM-vi­he­riöl­tä – "Emme ole kisan en­nak­ko­suo­sik­ke­ja, mutta läh­dem­me yl­lät­tä­mään"

Iivari Anttonen (vas.), Harri Thil, Antti Vehviläinen, Topi Käyhkö, Aino Kiiskilä, Eemeli Anttonen ja Laura Leiviskä ovat valmiina kotikisoihin.
Iivari Anttonen (vas.), Harri Thil, Antti Vehviläinen, Topi Käyhkö, Aino Kiiskilä, Eemeli Anttonen ja Laura Leiviskä ovat valmiina kotikisoihin.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Torstai on Oulun Golfkerhon juniorikuusikolle suuri päivä, kun nuori ryhmä pääsee jahtaamaan menestystä Sankivaaran kotiviheriöllä juniorien SM-joukkuekilpailuissa.

Asetelmat odotettuun koitokseen ovat herkulliset, sillä joukkueessa on tuoretta kokemusta SM-mitalien voittamisesta. OGK:n 18-vuotias Eemeli Anttonen ja 14-vuotias Aino Kiiskilä pokkasivat viime viikolla omien sarjojensa hopeaa juniorien reikäpelien SM-kisoissa Hämeenlinnassa.

– Oma peli on hyvässä kunnossa. Koko kesä on mennyt hyvin ja ehkä jopa vähän yli oman tason. Lähden pelaamaan varmalla fiiliksellä, Kiiskilä sanoo.

– Viime viikko oli hyvä, kun sain paremman onnistumisen. Emme ole kisan ennakkosuosikkeja, mutta lähdemme yllättämään, Anttonen tuumaa.

Eemeli Anttonen uskoo, että oululaisilla on mahdollisuus yllätykseen kotikisoissa.
Eemeli Anttonen uskoo, että oululaisilla on mahdollisuus yllätykseen kotikisoissa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Anttonen ja Kiiskilä tuntevat Sankivaaran väylät läpikotaisin. Kaksikko toivoo tutun kentän tuovan pientä etua joukkueen otteisiin.

– Hyvänä päivänä on ihan sama, mikä kenttä on kyseessä. Mutta jos tulee keskivertosuoritus, kotikentän merkitys korostuu. Se nostaa perustasoa normaalia korkeammalle, Anttonen kertoo.

OGK on liikenteessä nuorella joukkueella. Anttosen ja Kiiskilän lisäksi koplaan kuuluvat 13-vuotias Topi Käyhkö, Iivari Anttonen (16), Laura Leiviskä (18) ja Antti Vehviläinen (20).

– Kaikki eivät ole päässeet aikaisemmin karsinnoista eteenpäin SM-joukkuekisoissa. Tämä on uusi kokemus, Kiiskilä muistuttaa.

Valmistautuminen kaksipäiväiseen rupeamaan alkoi toden teolla maanantaina, kun NHL-tähti Sebastian Aho kävi antamassa OGK:n pelaajistolle vinkkejä henkiselle puolelle kohti tärkeitä kisoja mentäessä.

Keskiviikkona oli vuorossa viimeistelytreenit, joissa keskityttiin erityisesti lähipeliin ja palauteltiin mieleen pareittain pelaamista.

– Pelurit ovat olleet hyvässä liekissä. He ovat harjoitelleet hyvin jo useamman vuoden, ja nyt on alkanut tulla vähän tulostakin, joukkueen valmentaja ja kapteeni Harri Thil sanoo.

Kisat koostuvat torstain four- ja greensomesta sekä perjantain fourballista.

Foursomessa parit lyövät yhtä palloa vuorotellen. Greensomessa parin molemmat pelaajat lyövät avauslyönnin, jonka jälkeen valitaan, kumpaa palloa pelataan. Fourballissa molemmat puolestaan pelaavat omaa palloa, ja parempi tulos jää voimaan.

Aino Kiiskilän kesä on sujunut mainiosti.
Aino Kiiskilän kesä on sujunut mainiosti.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Jokaisella kierroksella on tulessa kaksi paria yhdestä joukkueesta. OGK:n lisäksi tositoimissa on myös Virpiniemi Golf Clubin joukkue.

– Mahdollisuudet on ihan mihin tahansa. Kotikenttä on iso etu meille. Muut junnut eivät ole käyneet varmaan ikinä golfaamassa näin pohjoisessa, Thil toteaa.