Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun ei pidä mennä por­mes­ta­ri­mal­liin

Pormestarimalli on todella uusi johtamismalli. Toivottavasti Oulussa ei siihen mennä. Miksi?

Mainitsen vain yhden syyn. Esimerkkitilanteessa Oulun talous on kuralla. (Niinhän se on nytkin.) Tällaisessa tilanteessa pormestari tarvitsee rohkeutta, päättäväisyyttä ja valmiutta kulkea valtavirtaa vastaan.

Mistä löytyy niin urhoollinen, äänestäjien suosiosta työpaikkansa säilyttävä tai menettävä pormestari, joka uskaltaa esittää taloustilanteen parantamiseen tarvittavia välttämättömiä päätösesityksiä? Nämä päätökset ovat aina kipeitä ja ärsyttävät kuntalaisia eikä koristelematon totuus tällaisissa tilanteissa miellytä ketään.

"Mistä löytyy niin urhoollinen, äänestäjien suosiosta työpaikkansa säilyttävä tai menettävä pormestari, joka uskaltaa esittää taloustilanteen parantamiseen tarvittavia välttämättömiä päätösesityksiä?"

Kun lisäksi vaarana on yleisesti tunnustettu tosiasia, jonka mukaan vallanjano ja pelko menettää valta saattavat olla kaikkinaista logiikkaa ja tervettä järkeä tärkeämmät vaikuttimet poliittisessa päätöksenteossa, on lopputuloksena usein se, ettei sellaista pormestaria löydy ja jos löytyy, on hän seuraavien kunnallisvaalien jälkeen entinen pormestari.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.