Ou­lu­lais­yh­tiön tuot­ta­ma tv-sar­ja Erän­kä­vi­jät ehdolla Kul­tai­sen Venlan vuoden oh­jel­mak­si

Kansa pääsee äänestämään, noutaako suomenlapinkoira Äijä Kultaisen Venlan

Eränkävijät-sarja on tutustuttanut katsojat kilpisjärveläiseen kalastajaan Aki Huhtaseen ja suomenlapinkoira Äijään.
Eränkävijät-sarja on tutustuttanut katsojat kilpisjärveläiseen kalastajaan Aki Huhtaseen ja suomenlapinkoira Äijään.

Kun Kultainen Venla -gaalan parhaan ohjelman pystiä tammikuun 12. päivänä jaetaan, voi olla, että sen noutaa Kilpisjärvellä asuva suomenlapinkoira Äijä.

Eränkävijät-sarjan tuottaja Teemu Hostikka lupaa katsojille tämän tv-historiallisen hetken ja vain nämä voivat Hostikan lupauksen toteuttaa. Voittaja näet valitaan kansanäänestyksellä.

Tv-historiaa suureksi suosikiksi noussut Eränkävijät tekee jo sillä, että ensimmäistä kertaa ehdolla on puhtaasti pohjoissuomalainen tv-sarja on Kultaisen Venlan ehdokkaana, Hostikka toteaa.

– Lisäksi käsittääkseni eräaiheinen ohjelma ei ole koskaan aiemmin ollut ehdolla tässä kategoriassa, Hostikka sanoo.

Sarja on Ylen tilaama ja oululaisen NTRNZ:n tuottama.

Eränkävijöistä on tullut myös maailmanlaajuinen hitti: sen ensimmäinen tuotantokausi on myyty jo 30 maahan muun muassa Moldovaan, Madagaskarille ja Monacoon. Sarjan kansainvälinen versio on nimeltään Love of the Wild.

Suomessa syksyllä nähtyä toista tuotantokautta valmistellaan kansainväliseen levityksen par'aikaa.

Sarjassa esiintyvistä eränkävijöistä eläinkumppaneineen, mukana mainittu Äijä-suomenlapinkoira, on tullut katsojille niin kiinnostavia, että Gummerus julkaisi syksyllä Mika Kuljun kirjoittaman teoksen Eränkävijät. Siinä päähenkilöt avaavat tarinoillaan näkymiä tv-ruutujen ulkopuolelle jäävään touhuun.

Eränkävijöiden kolmas tuotantokausi on työn alla ja se saapuu kuljettamaan kotikatsojat TV1:lle, keskelle eränkävijöiden arkea ja seikkailuja ensi syksynä.