Mainos

Ou­lu­lai­nen Room Boom uudisti verk­ko­kaup­pan­sa – yritys sai asian­tun­ti­ja-apua Kasvun kartta -hank­keel­ta

Oululainen sisustussuunnittelua ja remonttipalveluita tarjoava Room Boom pääsi mukaan Kasvun kartta -hankkeeseen, josta se sai apua sisustustavaroiden verkkokaupan tekemiseen.

Room Boom työllistää tällä hetkellä viisi henkilöä, kertoo yrityksen sisustuspalveluista vastaava Noora Siurua.
Room Boom työllistää tällä hetkellä viisi henkilöä, kertoo yrityksen sisustuspalveluista vastaava Noora Siurua.
Kuva: Room Boom

Room Boom on vuonna 2006 perustettu oululainen perheyritys, joka tarjoaa sisustussuunnittelu- ja remonttipalveluita. Yritys aloitti toimintansa sisustuspalveluihin erikoistuneena. Pian huomattiin, että myös suunnitelmien toteuttamiselle oli tarvetta.

”Perustimme yritykseen vielä lisäksi oman remonttipalvelun, josta vastaa mieheni Sami Suominen. Remonttitöitä saimme enemmän kuin mitä puolisoni ehti tekemään, ja palkkasimme lisätyövoimaa. Remonttipalvelumme työllistää tällä hetkellä viisi henkilöä”, kertoo Room Boomin sisustuspalveluista vastaava Noora Siurua.

Viime vuoden lopussa Noora Siurua oli Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n ja OSAO:n yrittäjille järjestetyssä tapaamisessa ja kohtasi siellä Mari Viirelän, Kasvun kartta-hankkeen projektipäällikön, ja kiinnostui hankkeesta. Kasvun kartan asiantuntijat tarjoavat yrittäjille palveluita, jotka auttavat yrityksiä kasvamaan ja helpottavat kasvun esteiden voittamisessa. Pohjois-Pohjanmaalla yritys voi päästä mukaan Kasvun kartta -hankkeeseen, jos se on toiminut vähintään kolme vuotta ja työllistää. Myös Kasvun kartta-valmennusta on mahdollisuus saada tänä vuonna.

”Olin aluksi kiinnostunut hankkeeseen liittyvästä valmennuksesta, mutta meillä ei valitettavasti ollut aikaa siihen. Kasvun haasteina meillä Room Boomissa on pääasiallisesti meidän yrittäjien työaikaan liittyvät haasteet, sekä meille sopivan henkilöstön rekrytointi.”

Tehokkaampi verkkokauppa

Yrittäjien työajan ja henkilöstön palkkaukseen liittyvien asioiden lisäksi apua tarvittiin myös yrityksen nettisivuilla pian avautuvaan sisustustavaroiden verkkokauppaan, Room Boom Shopiin.

”Aiemmin meillä on ollut verkkokauppa roomboom.fi-sivujen yhteydessä, mutta nyt päätimme erottaa sen omalle sivustolleen, jotta sen löytäminen helpottuisi. Nyt sattuikin otollinen aika verkkokaupan lanseeraamiselle, jos jotain hyvää tästä koronatilanteesta etsii. Verkkokauppamme sisustustuotteiden valikoima on kiinnostanut asiakkaitamme messuilla ja somessa, mutta verkkomyyntiä ei ole ollut toivotusti”, Siurua toteaa.

Avuksi verkkokauppasivujen toteuttamisessa on ollut Laura Jalonen Mainostoimisto Design Funnypurplesta. Jalonen kuuluu Kasvun kartta -hankkeen asiantuntijapooliin.

Kasvun kartta antaa myös taloudellista tukea yrityksen palvelujen parantamiseen.

”Se, että saimme taloudellista-apua Kasvun kartta -hankkeesta, ei olisi voinut parempaan saumaan tulla. Nyt kun korona mullisti meidän kaikkien arkea ja haastaa erityisesti pienten yritysten arkea, on todella tärkeää, että saamme tukea uudistukseen.”

Kehitysprojektit mahdollisia

Hankkeen kautta on mahdollista saada oman yrityksensä kehitystyöhön apua 80 prosenttia kuluista. ”Kasvun kartta -hankeen asiantuntijapalvelut pyörivät koko ajan. Juuri parhaillaan on jälleen haku yrityksille auki toukokuun loppuun saakka. Jos on tarve perustaa vaikkapa verkkokauppa, niin siinä avustetaan”, toteaa hankkeen projektipäällikkö Mari Viirelä. Tarjouskilpailuja on menossa koko ajan eri tyyppisistä kehitystoimenpiteistä.

Hankkeeseen kuuluva kasvuyritysvalmennus on myös alkanut, mutta vallitseva tilanne vaikuttaa valmennuksen aikatauluun. Myös kaikille avoimet herättelytilaisuudet olemassa olevista palveluista on kevään osalta peruutettu tai siirretty myöhempään ajankohtaan.

”Etäyhteydet ja puhelin mahdollistavat onneksi yhteydenpidon, joten uusia kehitysprojekteja yrityksille voidaan kyllä aloittaa”, Viirelä painottaa.