-

Täältä tulee pol­ku­jen hur­ja­pää

Maastopyöräilyn Suomen mestari Niko Heikkilä pitää Oulun reittiverkostoa hyvänä ja monipuolisena.

Maastopyöräilyn Suomen mestari Niko Heikkilä pitää Oulun reittiverkostoa hyvänä ja monipuolisena.

Tilaajille
Tilaajille
Oulu

Pakettiauton sivu- ja takaovi avautuvat. Sisällä on kaksi maasto- ja yksi gravel-pyörä sekä monenlaisia pyöräilyyn liittyviä tarvikkeita.

– Et kai sinä täältä ota kuvaa, kun kaikki on sikin sokin, Niko Heikkilä hihkaisee kuvaajalle.

Auton omistaja Heikkilä on maastopyöräilyn moninkertainen Suomen mestari. Elokuussa hän edusti Suomea MM-kisoissa alle 23-vuotiaiden sarjassa. Tämä on auto, jolla 21-vuotias nuorimies taittaa taivalta kilpailuihin pitkin Suomea, Pohjoismaita ja Eurooppaa.

– Ei paljon enää navigaattoria tarvitse.

Nyt auto on parkissa Sankivaaran suunnalla. Kolmatta vuottaan Oulun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa opiskeleva rovaniemeläislähtöinen pyöräilijä pitää nykyisen asuinkaupunkinsa reittiverkostoa positiivisena yllätyksenä ja tavoitteelliseen huippu-urheiluun hyvänä.

– Isoa mäkeä ei löydy, mutta maastoja on monipuolisesti. En ole kolmessa vuodessa onnistunut käymään kaikkia läpi. Tuntuu, että reittejä tulee kaiken lisäksi koko ajan lisää. Talvellakin tulee ajettua paljon pyöräteitä pitkin, koska kunnossapito on hyvällä tasolla.

Maastopyöräilijä Niko Heikkilä hurjastelemassa Sankivaaran metsikössä. Lajin Suomen mestari on positiivisen yllättynyt Oulun tarjoamista harjoitusmahdollisuuksista.
Maastopyöräilijä Niko Heikkilä hurjastelemassa Sankivaaran metsikössä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.