Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lu­lai­nen kiek­ko­lu­paus Aatu Räty istui saunan lau­teil­la, kun käsky kävi uran en­sim­mäi­seen NHL-ot­te­luun – "A­jat­te­lin, että se on jon­kin­lai­nen jäynä"

Kärppäkasvatti Räty on pelannut kolme ottelua New York Islandersin NHL-miehistössä.

Oululaiskiekkoilija Aatu Räty pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa jouluaaton aattona.
Oululaiskiekkoilija Aatu Räty pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa jouluaaton aattona.
Kuva: Tiina Wallin

Aatu Räty sai 23. joulukuuta odottamattoman, mutta ikimuistoisen joululahjan.

Oululaiskiekkoilija kutsuttiin AHL-joukkue Bridgeportista NHL:n New York Islandersin kokoonpanoon otteluun Florida Panthersia vastaan.

Koko pienen ikänsä NHL:ssä pelaamisesta haaveilleen 20-vuotiaan Rädyn unelma kävi toteen yllättävämmin kuin hän osasi arvata, sillä Islandersin leiristä ei ollut kuulunut loukkaantumisuutisia.

– Olin Bridgeportissa aamuharjoitusten jälkeen saunassa, kun minulle sanottiin, että mene käymään valmentajan luona. Ajattelin ensimmäiseksi, että se on jonkinlainen jäynä. Valmentaja kuitenkin sanoi, että lähde Long Islandille, Räty kertaa tapahtumia.

Räty ei tiennyt etukäteen, käykö käsky myös pelaavaan miehistöön. Kun Räty istui joukkuekaverinsa kyydissä matkalla kohti New Yorkia, hän soitti Amerikassa jouluvierailulla olleelle perheelleen ja kertoi rauhallisesti tilanteesta.

NHL-joukkueilla on tapana kustantaa tulokkaiden perheille lennot ja liput ensimmäiseen otteluun. Rädyn onni oli, että hänen perheensä oli jo valmiiksi uudella mantereella.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.