Ou­lu­lai­nen Blind Channel purki ah­dis­tus­taan Puo­li­vä­lin­kan­kaan pom­mi­suo­jas­sa ja jahtaa nyt yhtenä en­nak­ko­suo­sik­ki­na paikkaa Eu­ro­vii­sui­hin – "Me olemme täysin val­mii­ta"

Oululainen Blind Channel jahtaa yhtenä ennakkosuosikkina paikkaa Euroviisuihin

Oulu
Blind Channelin kuudesta jäsenestä viisi on kotoisin Oulusta.
Blind Channelin kuudesta jäsenestä viisi on kotoisin Oulusta.
Kuva: Mona Salminen/Yle

– Me olemme täysin valmiita. Olemme kahdeksan vuotta yrittäneet tunkea väkisin tätä meidän juttuamme muille. Nyt kun meidän aikamme tulee, olo on sellainen, että olemme valmistautuneet tähän, Niko Vilhelm sanoo.

Hän ja Blind Channelin toinen laulaja Joel Hokka ovat vastikään muuttaneet Oulusta Helsinkiin. Kaikki on nyt pelissä, jotta yhtyeen musiikki löisi isosti läpi.

Palataan kuitenkin ensin ajassa hieman taaksepäin.

Puokkarin pommisuojaan

Hokka ja yhtyeen kitaristi Joonas Porko saivat keväällä 2013 Madetojan musiikkilukiossa ajatuksen yhtyeen perustamisesta. Sen jälkeen asiat etenivät verrattain vauhdikkaasti.

Viiden hengen bändiksi kasvanut kokoonpano julkaisi omakustanteen, voitti vuonna 2014 Wacken Metal Battle -nimisen kilpailun ja sai vielä samana vuonna levytyssopimuksen.

Viime vuoden piti olla bändille iso vuosi, mutta korona päätti toisin.

– Meiltä oli tulossa levy. Kaikki oli valmiina. Lippuja oli myyty sadoittain ja festareita ja kaikkea oli edessä. Unelmien murskaantuminen omien silmien edessä aiheutti suunnattoman ahdistuksen, Hokka kertoo.

Yhtye kerääntyi Puolivälinkankaalle koulun pommisuojaan ja alkoi kasata Dark side -kappaletta, joka nyt soi kaikkialla Uuden Musiikin Kilpailun yhtenä ennakkosuosikkina.

– Tematiikka oli tosi selkeä. Tarkoituksena oli purkaa biisiin kaikki vitutus ja kiukku. Teimme niin aitoa musaa kuin vain osasimme. Se on sydänverellä tehty.

Dark side -kappaletta on verrattu muun muassa Linkin Parkin ja Limp Bizkitin tuotantoon. Vertaukset saavat yhtyeen jäsenet nöyräksi.

– Ensimmäinen musiikillinen muistikuvani on, kun Linkin Parkin musiikkivideo tuli televisiosta. Meni kylmät väreet, Oulunsalossa varttunut Hokka sanoo.

Miksipä ei

Kun koronan myötä kaikki suunnitelmat menivät uusiksi, ja Blind Channelin jäsenet alkoivat kuulla huhuja siitä, että UMK-raati haluaisi kilpailuun raskaampaa musiikkia, yhtye päätti heittäytyä.

– Oltiin, että miksipä ei. Meillä on bändi parhaassa iässä. Tosi kova draivi ja nälkä. Emme pystyneet tyytymään siihen, että tehdään vain musaa ja ollaan reeniksellä. Päätettiin, että otetaan tästä kaikki näkyvyys irti. Mitä hävittävää meillä on?

– Vaihtoehtona olisi istua reeniksellä ja katsoa, kun kuukausi kuukaudelta fanit unohtavat meidät. Jotain oli pakko keksiä. Jos huolehtii, tuleeko jokin leima tai että mitähän tuo miettii, saa miettiä lopun elämänsä, Vilhelm komppaa.

Vaikka bändin nykyisestä kuudesta jäsenestä neljä asuu jo nykyisin Helsingissä, identifioituu Blind Channel kaksikon mukaan aina oululaislähtöiseksi bändiksi.

– Pohjoissuomalainen hulluus paistaa läpi kaikessa. Ei tarvi pelätä, että meistä tulisi joku stadilainen rokkibändi. Jengi viehättyy, kun ”noi on pohjoisesta, vähän hulluja ja puhuu hauskasti”, Hokka sanoo.

– Ja eikö olisi aika siistiä, että toukokuussa Oulun torilla olisi euroviisuvoittajajuhlat! Nyt hereillä!