Oulu Sin­fo­nias­sa var­mis­tui tors­tai­na yksi ko­ro­na­tar­tun­ta – myös Oulun mu­siik­ki­juh­lil­la vie­rail­lut viu­lis­ti Pekka Kuu­sis­to on nyt sai­raa­na

Oulu Sinfoniassa on torstaina 26.3. vahvistettu yksi koronavirustartunta, minkä vuoksi kaikille orkesterin jäsenille, joilla ilmenee koronan suuntaan viittaavia oireita, tehdään virustesti.

Oulu Sinfoniassa on torstaina 26.3. vahvistettu yksi koronavirustartunta, minkä vuoksi kaikille orkesterin jäsenille, joilla ilmenee koronan suuntaan viittaavia oireita, tehdään virustesti.

Orkesterin viimeiset julkiset konsertit olivat Oulun musiikkijuhlien musikaalikonsertit Someday, Somewhere Madetojan salissa 11.–12.3. Konsertit johti Jaakko Kuusisto. Solisteina lauloivat Maria Ylipää ja Alexander Lycke. Tilaisuudet keräsivät yhteensä noin tuhat kuulijaa.

Konserteissa avustaneessa Oulun yliopiston Cassiopeia-sekakuorossa lauloi Kalevan saamien tietojen mukaan henkilöitä, jotka olivat olleet samalla luennolla Itävallasta laskettelumatkalta palanneiden opiskelijoiden kanssa.

Matkalaisilla todettiin koronavirustartuntoja ja kaikki heidän kanssaan kosketuksissa olleet toistasataa opiskelijaa määrättiin karanteeniin.

Varmuutta ei kuitenkaan ole siitä, onko Oulu Sinfoniassa esille tullut tartunta edes peräisin musikaalikonserteista, vai mahdollisesti jostakin muualta.

Oulu Sinfonia on ollut konserteista lähtien koronatilanteen takia kotiharjoittelussa.

Orkesterista kerrotaan, ettei koronaan sairastunut henkilö opeta missään musiikkioppilaitoksessa eikä hän ole konsertin jälkeen harjoitellut musiikkikeskuksen tiloissa.

Perjantaina Yle kertoi uutissivuillaan, että myös viulisti Pekka Kuusisto on sairastanut koronaviruksen aiheuttamaa tautia nyt puolitoista viikkoa kotonaan Itä-Uudellamaalla.

Kuusistokin esiintyi Oulun musiikkijuhlilla samana iltana jälkimmäisen musikaalikonsertin kanssa jatkoklubilla Vanhalla Paloasemalla.

Juttua muokattu kello 16.23: Muutettu konserttien kuulijamäärää.