Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kaksi co­la­juo­maa? 13 euroa, bitte

Pääkirjoitus: Salman Rush­dien puu­ko­tus avaa ikävän näkymän eteen­päin

Ot­te­luen­nak­ko: Haataja yhä sivussa kärp­pä­ko­koon­pa­nos­ta

Kärppien neljän ottelun viikko tulee päätökseensä tänään, kun TPS saapuu vierailulle Ouluun. Ottelu alkaa Raksilassa kello 17.

TPS saapuu tänään Kärppien vieraaksi Raksilaan.
TPS saapuu tänään Kärppien vieraaksi Raksilaan.
Kuva: Moilanen Jukka-Pekka

Kärppien neljän ottelun viikko tulee päätökseensä tänään, kun TPS saapuu vierailulle Ouluun. Ottelu alkaa Raksilassa kello 17.

Ennakkoasetelma

Lauantaina vastakkain ovat sarjakärki ja sarjan toiseksi viimeinen joukkue. Kärpät lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina, eikä vähiten siksi, että TPS:n paletti on viime viikkoina ollut enemmän tai vähemmän sekaisin.

Kärppävalmennus on harrastanut tammikuussa kierrätystä pelaajistonsa suhteen. Ketjut ovat muuttuneet illasta toiseen, jonka ansiosta otteluruuhkan keskellä joukkue saa jalkeille virkeitä jalkapareja.

Yhden pelaajan katsomokomennus on kestänyt jo pidemmän aikaa: Juha-Pekka Haatajaistuu jo kolmatta peliä putkeen katsomon puolella. MTV Sport uutisoi eilen Haatajan saaneen potkut Kärpistä. Kaleva ei tavoittanut lauantai-iltapäivänä Kärppien seurajohtoa kommentoimaan Haatajan tilannetta, mutta pelaaja ja joukkue eivät ole tiettävästi purkaneet sopimustaan.

TPS:n otteluissa ja seuran kulisseissa on tapahtunut viimeisen kuukauden aikana paljon. Toimitusjohtaja on vaihtunut, viime kuun alussa SaiPaa vastaan joukkue päästi seitsemän maalia yhdessä erässä, ja parhaimman maalintekijänRadek Smolenakin myynnistä Ruotsiin tiedotettiin jouluaatonaattona kello 23:n jälkeen. Edellisestä kymmenestä ottelustaan TPS on voittanut vain yhden.

Kärppien kokoonpano TPS-ottelussa

Mika Pyörälä–Joonas Komulainen–Sebastian Aho

Lasse Kukkonen–Adam Masuhr

Ivan Huml–Sakari Manninen–Patrick Davis

Ryan Glenn–Mikko Niemelä

Julius Junttila–Joonas Kemppainen–Joonas Donskoi

Dan Spang–Markus Nutivaara

Saku Mäenalanen–Juho Keränen–Mikko Alikoski

13. hyökkääjä: Jesse Puljujärvi

Maalivahti: Tomi Karhunen (Sami Väliharju)

Juttua korjattu 10.1. kello 14.43. Radek Smolenak siirtyi TPS:stä Ruotsiin eikä Venäjälle.