Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Luitko jo tämän: Hevosia vä­ki­val­loin kä­sit­te­le­vät ken­git­tä­jät ovat ylei­nen, mutta vaiettu ilmiö

Vanhat kuvat: Näin pik­ku­jou­lu­ja on juh­lit­tu Oulussa 2000-lu­vul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Otetaan nuo­ris­ta koppi, kun se on mah­dol­lis­ta ottaa

Suomessa syrjäytyy tuhansia nuoria vuosittain ja he jäävät jatkokoulutuksesta ja työelämästä pois. Mutta nyt se koppi syrjäytyvistä nuorista olisi mahdollista ottaa ja huolehtia kunnissa sen toteutumisesta oppivelvollisuuden noustessa 18:ta ikävuoteen.

Hallitus päätti kustantaa sen, mutta käytännön toteutus on jokaisen kunnan kouluasioista päättävillä. Toivottavasti oppositiovastustus ei siirry kuntatasolle, ja niissä päästään toteuttamaan uudistusta rakentavassa hengessä.

Uudistuksen vastustamisen syyksi on löytynyt vaikka minkälaista selitystä, esimerkiksi ”yläasteelta lähtee lukutaidottomia oppilaita ja rahat ovat sen vuoksi kohdennettava alemmille luokille”.

Hallitushan on lisännyt rahoitusta myös perusopetukseen. Ja jos lukutaidottomia tulee, niin heikon lukutaidon omaavat voidaan opettaa kunnolla lukemaan pidennetyn oppivelvollisuuden aikana. Ei se mahdoton tehtävä ole, vai onko otettava taas armeija apuun koulutuksessa niin kuin 1960-luvulla, kun se paikkasi uskonnon opetuksen puutteita varuskunnan papin pitämällä rippikoululla, johon kaikkien rippikoulupudokkaiden täytyi osallistua.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.