Osuus­kaup­pa Arina ja Pu­ku­mies aloit­ta­vat yt-neu­vot­te­lut – pöy­däl­lä ainakin lo­mau­tuk­set

Osuuskauppa Arina ja sen tytäryhtiö Pukumies Oy aloittavat yhteistoimintaneuvottelut maanantaina 16. maaliskuuta. Neuvotteluissa arvioidaan henkilöstön lomauttamistarvetta ja kartoitetaan väliaikaisia toimia.

Pukumies ja Arina aloittavat yt-neuvottelut maanantaina.
Pukumies ja Arina aloittavat yt-neuvottelut maanantaina.
Kuva: Nico Kortejärvi

Osuuskauppa Arina ja sen tytäryhtiö Pukumies Oy aloittavat yhteistoimintaneuvottelut maanantaina 16. maaliskuuta, Arina tiedottaa.

Neuvotteluissa arvioidaan henkilöstön lomauttamistarvetta ja kartoitetaan väliaikaisia toimia. 

Päätös yt-neuvotteluista perustuu koronaviruspandemian aiheuttamaan kysynnän ja asiakasmäärien vähenemiseen erityisesti hotelleissa, ravintoloissa ja liikenneasemilla.

− Työn vähenemisestä huolimatta esimerkiksi ruokakaupoissamme saattaa esiintyä myös työvoimapulaa. Tämä voisi johtua tilanteesta, jossa iso osa henkilöstöä joutuisi karanteeniin, sairastuisi yhtäaikaisesti, tai jäisi kotiin esimerkiksi päiväkodin ollessa kiinni. Työntekijöiden valmiutta auttaa näissä tilanteissa yli osuuskaupan toimialarajojen kartoitetaan, ja mahdollisten lomautusten määrä ja vaikutukset pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. Lomautuksia pyritään välttämään myös hyödyntämällä työehtosopimuksessa olevia mahdollisuuksia työaikajoustoihin, kertoo Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio tiedotteessa.