Ylennykset: Tässä on re­ser­vin ylen­nyk­siä it­se­näi­syys­päi­vä­nä – katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set on ylen­net­ty

OSAOn opis­ke­lii­jat ke­rä­si­vät Tai­ta­ja-ki­sois­ta yh­teen­sä kah­dek­san mi­ta­lia, joista kolme kul­tai­sia

Ellen Kälkäjä voitti kultaa vaatteenvalmistuksessa.
Ellen Kälkäjä voitti kultaa vaatteenvalmistuksessa.
Kuva: Petteri Löppönen / Skills Finland

Koulutuskuntayhtymä OSAOn opiskelijat keräsivät Taitaja-kisoista yhteensä kahdeksan SM-mitalia. Kolmipäiväinen ammattitaidon SM-kilpailu päättyi torstaina.

OSAOn mitaleista kolme oli kultaisia. Voittoon kisasivat Haukiputaan yksikön Ellen Kälkäjä vaatteenvalmistuksessa, Kempeleen-Limingan yksikön Petra Mattila turvallisuusalalla ja Kaukovainion yksikön Paulus Kivelä elektroniikassa ja robotiikassa.

Hopeamitaleja tuli kouluun niin ikään kolme kappaletta. Haukiputaan yksikön Krista Holmi kisasi hopealle automaalauksessa, Kaukovainion yksikön Ilari Antila mediasuunnittelussa ja Kempeleen-Limingan yksikön Noora Leinonen viherrakentamisessa.

Pronssimitaleja opiskelijat toivat OSAOon kaksi kappaletta. Ali Aholami Kaukovainion yksiköstä kisasi pronssille putkiasennuksessa ja Juho Lukkari ja Aatu Nättinen Kaukovainion yksiköstä pääsivät pronssille kappaletavara-automaatiossa.

Kaikkiaan OSAOsta osallistui kisaan 16 kilpailijaa. Yhteensä kisassa oli mukana 360 kilpailijaa.

Taitaja2021 Oulu -kilpailu järjestettiin hajautettuna yhteensä 12 paikkakunnalle.