ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Op­pi­vel­vol­li­suu­den pi­den­tä­mi­nen ei ole kou­lu­tus­uu­dis­tus – ky­sy­myk­ses­sä näyt­täi­si olevan enem­män­kin so­siaa­li­tur­van osit­tai­nen uu­dis­ta­mi­nen kuin kou­lu­tus­po­liit­ti­nen tai pe­da­go­gi­nen uu­dis­tus

Mikäli uudistus viedään maaliin, on sen toimeenpanoon saatava lykkäystä ja taattava huolellinen valmistelu.

Hallitusohjelmaan kirjattu esitys oppivelvollisuuden pidentämisestä etenee. Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut lakiluonnoksen lausuntokierrokselle, johon Oulun kaupunkikin lähiaikoina tulee reagoimaan.

Toteutuessaan uusi laki korottaisi oppivelvollisuuden 18 ikävuoteen. Peruskoulun jälkeen nuorten tulee jatkaa lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa tai erilaisissa nivelvaiheen opinnoissa, jotka kootaan yhteiseksi tutkintokoulutukseen valmentavaksi koulutukseksi.

Lain valmistelussa ruoditaan opintojen keskeyttämisen syitä sekä ryhdytään toimenpiteisiin maksuttoman toisen asteen toteuttamiseksi.

Maksuttomuus koskisi oppimateriaaleja, tietokoneita ja ylioppilastutkintomaksuja. Ammatillisessa koulutuksessa työvälineet ja -asusteet kuuluisivat tähän joukkoon. Lisäksi viiden kilometrin ylittävät matkat olisivat opiskelijoille maksuttomia.

Tavoite koulutustason kohottamisesta on hyvä. Tämä on myös Oulun kaupungin tavoite ja mittari.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.