
Moni suomalainen hieraisi keväällä silmiään, kun sähkölaskussa lukikin aiemman sähköyhtiön sijaan Oomi Palvelut Oy. Mistä ihmeestä oli kysymys?
Oomi Energia sai alkunsa, kun 10 energiayhtiötä eri puolelta Suomea päättivät siirtää sähkönmyyntinsä uuteen, yhdessä perustamaansa sähkönmyyntiyhtiöön. Vaikka Oomi on valtakunnallinen toimija, se haluaa säilyttää samalla myös kaikkien omistajayhtiöidensä paikalliset juuret.
Yksi Oomin omistajista on Oulun Energia, jonka omistusosuus Oomi Energiasta on 23,9 prosenttia.
”Oomin vastaanotto on ollut todella positiivinen. Siinä meni aikansa, että oululaiset asiakkaat ymmärsivät Oomin olevan jatkumoa Oulun Sähkönmyynnille. Tällä hetkellä asiakkaat tietävät hyvin, että Oomi on valtakunnallisuutensa lisäksi myös se paikallinen sähkönmyyntiyhtiö”, Oulun Energian liiketoimintajohtaja Tuomas Savola kertoo.
Sähkönmyynnin yhdistäminen on antanut Oomille mahdollisuuksia kehittää palveluita ja tuotteita asiakkaiden toiveiden mukaisesti.
”Me haluamme tarjota entistä parempaa asiakaspalvelua, ja sähkönmyyntiliiketoiminnan yhdistyminen on mahdollistanut sen, että voimme suunnata tuotekehityspanoksia riittävästi uusiin tuotteisiin ja palveluihin asiakkaidemme eduksi”, Savola kertoo.
Oomi on ketterä ja tulevaisuuteen tähtäävä
Oomin yritysmyynnin avainasiakkuuspäällikkö Kari Heikkinen on ylpeä siitä, miten hyvin Oomi on onnistunut auttamaan sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita niin sähkönmyyntiin kuin muihinkin palveluihin liittyvissä asioissa.
”Oomi on uusi toimija Suomessa. Tähän kuuluu iso määrä osakkaita ja kyseessä on mittavan kokoinen yritys. Meillä on loistava palvelukonsepti. Haluamme olla paikallisia, tulevaisuuteen tähtääviä, ketteriä ja helposti lähestyttäviä: meidän tehtävämme on olla asiakkaidemme arjen ymmärtäjä.”

Jos haluaa vakavaraisen, varman ja kilpailukykyisillä hinnoilla varustetun kumppanin, Oomi on hyvä valinta.
”Oomin omistajat ovat julkisia yhteisöjä, eli raha, mikä Oomin kautta kanavoituu, menee koko yhteiskunnan yhteisen hyvän rakentamiseen”, Oomin Oulussa vaikuttava liiketoimintajohtaja Olli Tuomivaara muistuttaa.
Oomi panostaa ympäristöystävällisiin valintoihin
Yksi Oomin suosituista palveluista on aurinkosähköpalvelut. Aurinkosähköjärjestelmä suunnitellaan kodin sähkönkulutuksen mukaan niin, että aurinkosähkön hyöty on maksimaalinen.
Jotta aurinkosähkö olisi kannattavaa, auringon pitää paistaa aurinkopaneeleihin esteettömästi eikä rakennuksen edessä saa olla puustoa tai korkeita rakennuksia.
”Asian voi ajatella maalaisjärjellä: aurinkosähkössä kaiken ratkaisee auringonpaiste. Paras paikka aurinkopaneeleille on monesti se alue katolta, josta aurinko on jo haalistanut maalit pois”, Olli Tuomivaara kertoo.
Vähän aikaa sitten Oomi toi kuluttajille aurinkovoimalaitosten yhteyteen virtuaaliakun, joka mahdollistaa aurinkoenergian varastoimisen myös myöhempää käyttöä varten.
”Yksinkertaisuudessaan kyse on siitä, että jos asiakkaan aurinkovoimala tuottaa sähköä päiväsaikaan enemmän kuin sähköä käytetään, virtuaaliakku ottaa sähköä talteen ja sen voi käyttää esimerkiksi syksyn pimeinä iltoina.”
Ekologisuus on yrittäjille tärkeää
Kari Heikkisen mukaan moni yritys miettii tällä hetkellä päätöksenteossaan vahvasti vihreitä arvoja. Usein yrittäjät haluavat, että yrityksessä käytetty sähkö on uusiutuvaa ja ekologista. Yhä useampi haluaa investoida aurinkosähköön.
Heikkisen mukaan aurinkovoimalasta hyötyy yritys, jossa sähköenergian tarve on suurinta päiväsaikaan. Oomi tarjoaa yrityksille aurinkovoimaloihin erilaisia huolto- ja ylläpitosopimuksia.
”Aurinkovoimalaitoksille on tällä hetkellä kova kysyntä, sillä asiakkaat haluavat päästä vaikuttamaan siihen, mistä sähkön hinta muodostuu. Aurinkosähkö on myös ekologinen valinta”, Heikkinen sanoo.

Yritykset ovat kiinnostuneet aurinkovoiman lisäksi myös erilaisista sähköautojen latausratkaisuista.
Täyssähköautojen määrä kasvoi tämän vuoden tammi–kesäkuussa 51 prosenttia ja ladattavien hybridien määrä 143 prosenttia, kun verrataan vuoteen 2019. Yritykset ja taloyhtiöt investoivat latauspisteisiin nyt huomattavasti aiempaa enemmän.
Oomi tarjoaa latausratkaisuja kustannustehokkaasti ja kattavasti avaimet käteen -periaatteella.
”Sähköautojen määrä kasvaa tulevaisuudessa räjähdysmäisesti. Meidän tavoitteenamme on vastata siihen tarpeeseen ja olla tälläkin palvelusektorilla etunenässä mukana.”
Oomi Energiaan kuuluvat Lahti Energia, Pori Energia, Vantaan Energia, Oulun Seudun Sähkö sekä Oulun Sähkönmyynti Oy ja sen osakkaat: Oulun Energia, Tornion Energia, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia, Rantakairan Sähkö ja Tenergia.
Minkälainen aurinkosähköjärjestelmä sinulle sopisi? Testaa Oomin aurinkopaneelilaskurilla osoitteessa oomi.fi/aurinkopaneelit/aurinkopaneelilaskuri/.
Tutustu Oomiin osoitteessa www.oomi.fi.
- Oulun Energia on perustettu vuonna 1889.
- Työntekijöitä noin 300.
- Konserniin kuuluvat emoyhtiö Oulun Energia Oy:n lisäksi Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy, Oulun Energia Urakointi Oy, Turveruukki Oy ja Huoltovoima Oy.
- Liikevaihto (2019) 322,3 M€
- Liikevoitto (2019) 41,8 M€