Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

On­nel­lis­ten ih­mis­ten hiih­to­la­tu, Lai­va­kan­gas–­Hönt­tä­mä­ki

Oli ilo katsella ja todeta valtava määrä iloisia ja onnellisia hiihtäjiä; isät ja äidit pienten lasten kanssa, jopa 4–6-vuotiaiden, nuoret kaikenikäiset naiset ja miehet suurin joukoin ladulla. Oli mukava nähdä, että mukana oli runsaasti nuoria tyttöjä ja poikia.

Laivakangas–Höttämäki-latu on saanut aikaan valtavan hiihtobuumin. Usein kuulee sanottavan, että me täällä hiihtelemme ja nautiskelemme.

Eräänä onnellisuuden tunteen päivänä tapasin pienellä Hönttämäen nyppylällä iloisen hiihtävän naisen. Siinä muutaman sanan vaihdettuamme totesin hänelle: ”Tämä on onnellisten ihmisten latu.”

Hän oli aivan samaa mieltä. Hänen, omasta ja kaikkien muidenkin hiihtäjien puolesta rohkene antaa ladulle nimen ”Onnellisten ihmisten latu, Laivakangas–Hönttämäki”.

"Toive onkin, että Särkeläntien ja Jäkäläraitin risteysalueelta saataisiin pistolatu Laivakangas–Hönttämäki-ladulle mahdollisimman pian."

Edellä olevan muisteluni ja onnellisuudentunteeni ajoittuu viime kevättalven (2020) aurinkoisiin, lämpimiin ja iloisiin hiihtopäiviin.

Olen onnellinen ja iloinen siitä, että tein aikoinaan Kiimingin kunnanvaltuustossa aloitteen hiihtoladun rakentamiseksi Jääli–Välikylä-välille. Aloite on itänyt vuosikymmeniä ja kasvanut näin upeaksi hiihtoväkeä talvella sekä pyöräilyä että jalanliikkujia kesällä kokoavaksi liikuntaväyläksi.

Nykyisen hiihtoladun alkuperäinen linjaus kulki Särkeläntien ja Jäkäläraitin risteysalueen läheisyydessä. Tällaisella linjauksella olisi turvattu tämän alueen ihmisille hyvä pääsy ladulle.

Valitettavasti valituksen takia latu siirrettiin kauemmaksi Särkeläntien ja Jäkäläraitin asutuksesta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.