Liikenne: Sii­ka­joen­ky­läl­lä kaikki tie­tä­vät, missä on Suomen surkein tie – ­Ka­le­va testasi reitin

Luitko jo tämän: Kes­ki-ikää lä­hes­ty­vien naisten kuo­le­mat li­sään­ty­neet, ko­ro­na­ta­pauk­set eivät selitä kasvua

Pääkirjoitus: Seppien syn­ty­mi­nen vaatii myös lä­hi­ope­tus­ta ja oh­jaus­ta, ja nyt liian moni am­mat­tiin opis­ke­le­va jää niitä vaille

Onko tässä Me­ri­kos­ken kesän suurin lohi? – Azadin put­ki­per­hoon tarrasi 20-ki­loi­nen kojamo

Jättilohien vaellus jatkuu Oulujoen Merikoskessa. Azad Suleiman sai saaliikseen 20,5 kiloa painavan koiraslohen keskiviikkoiltana.

Kalevan lukija lähetti kuvan Azad Suleimanin kalastamasta jättilohesta. Kalakuva   Azad Kauden ensimmäinen Kojamo Merikoskelta, 9.8.2017.  20,5Kg 125Cm   Klo:22:55  Putkiperholla
Kalevan lukija lähetti kuvan Azad Suleimanin kalastamasta jättilohesta.
Kalevan lukija lähetti kuvan Azad Suleimanin kalastamasta jättilohesta.
Kuva: erviave

Jättilohien vaellus jatkuu Oulujoen Merikoskessa. Azad Suleiman sai saaliikseen 20,5 kiloa painavan koiraslohen keskiviikkoiltana.

Usein Merikosken rannalla kalastavan miehen ilta muuttui dramaattisesti onnekkaampaan suuntaan hieman ennen kello 23:a.

– Kaloja kävi aika paljon pinnassa ja minulla oli sellainen olo, että kohta tapahtuu jotain. Sitten se otti kiinni ilman minkäänlaista nykäisyä, Suleiman kertoo.

Kojamo painoi 20,5 kiloa ja pituutta sillä oli 125 senttiä.
Kojamo painoi 20,5 kiloa ja pituutta sillä oli 125 senttiä.
Kuva: erviave

125-senttisen jättiläisen väsyttämiseen putkiperholla kalastaneella Suleimanilla kului noinvarttitunti. Kamppailun päätyttyä kalastaja ei ollut uskoa silmiään.

– Ajattelin, että mitä tämä on? Ei voi olla totta, että tällaista kalaa on Oulujoessa.

Suleman oli luvannut lahjoittavansa illan ensimmäisen kalan kaverilleen. Luvatessaan hän ei osannut arvata saaliin kokoa. Eikä osannut kaverikaan.

– Hän oli aivan ihmeissään ja lähti kotiinsa, elämänsä suurimman lohen kalastanut Suleman nauraa.

Merikoskesta kalastettiin isoja lohia myös heinäkuun lopussa. Silloin kalastajien saaliiksi jäivät 19,5- ja 18,3-kiloiset lohet. Viime viikolla Kaleva kertoi oululaismiesten Tenojoelta kalastamasta 23-kiloisesta jättiläisestä.


Osallistu mukaan Kalakuvakisaan myös videolla

Kaleva etsii kesän 2017 tunnelmallisinta kalastuskuvaa tai -videota.

Kilpailuun voi osallistua lähettämällä valokuvia tai videoita kalastustilanteesta tai itse saaliista. Lähetä kuvasi numeroon 13222 tai laita kuvat ja videot tulemaan verkkolomakkeen kautta. Kirjoita viestin yhteyteen "kalakuva". Lisätietoa kilpailusta täällä.

Voittaja saa palkinnon, johon sisältyy kolmimetrinen vapa, kela ja siimaa. Palkinnon arvo on 350 euroa. Kaikkien osanottajien kesken arvotaan Kalevan tuotepalkintoja.

Katso lukijoiden kuvia ja videoita Kalakuvakisassa.