Onko tämä mies mur­haa­ja vai uhri? – Ne­li­osai­ses­sa sar­jas­sa Hal­lo­ween-naa­mio­mies pa­hoin­pi­te­lee per­heen­isän

Neliosainen sarja alkaa ajankohtaisesti Halloween-juhlista.

Perheenisä (James Harkness) joutuu huhupuheiden kohteeksi. Onko hän tappaja vai mikä kauhea salaisuus hänellä on menneisyydessään?
Perheenisä (James Harkness) joutuu huhupuheiden kohteeksi. Onko hän tappaja vai mikä kauhea salaisuus hänellä on menneisyydessään?
Kuva: MARSAILI MAINZ

Uhri

Neliosainen sarja alkaa ajankohtaisesti Halloween-juhlista. Lapsilla on riemua, mutta erään perheen ovikelloa soittaa naamarimies, joka pahoinpitelee perheenisän henkihieveriin. Miksi ihmeessä?

Oikeudenkäynnissä on syytettynä äiti, joka menetti 15 vuotta sitten 9-vuotiaan poikansa. Hän ei ole unohtanut pientä poikaansa, vaan elää edelleen vihasta ja takertuu menneeseen.

Nyt äiti on saanut vihiä, että tämä mies olisi henkilöllisyyttä vaihtanut hänen lapsensa murhaaja, joka on nyt vapautunut vankilasta. Hän masinoi netissä vihakampanjan miestä kohtaan.

Mutta mitä jos hän tuhoaakin syyttömän miehen elämän?

Vahvaa näyttelijätyötä

Skottisarja on synkkä, täynnä viipyileviä, ahdistuneita katseita. Meno on alusta loppuun tummasävyistä.

Sarja on verkkainen, mutta tiiviillä tunnelmalla ja tasaisin väliajoin tulevilla yllättävillä käänteillä se onnistuu pitämään katsojan mielenkiinnon yllä.

Näyttelijäsuoritukset ovat poikkeuksellisen vahvat. Varsinkin James Harkness esittää pahoinpideltyä ja huhupuhujen kohteeksi joutuvaa perheenisää riipaisevasti.

Skotlantilaista puheenpartta on ihana kuunnella.

Tämä psykologinen jännitysdraama vaatii katsojalta malttia, mutta johdattaa kiinnostavien filosofisten ja moraalisten kysymysten pariin rikoksista, vihasta, kostosta, anteeksiannosta, uhrista, syyllisyydestä ja oikeudesta.

TV1 lauantai 2.11. klo 22.00.