Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Onko oi­keu­den­mu­kais­ta, että asu­mis­muo­to vai­kut­taa ko­ti­ta­lous­vä­hen­nyk­sen saa­mi­seen?

Kotitalousvähennyksen uudistuksesta oli Annukka Kääriäisellä erittäin hyvä kirjoitus (Kaleva 29.1./Lukijalta). Olen samaa mieltä hänen kanssaan siitä, että ko. vähennys on lisännyt erilaisten kotitalouspalvelujen tuottajien määrää. Nämä yrittäjät työllistävät itsensä lisäksi myös muita alan työntekijöitä.

Kotitalousvähennysuudistus on noussut otsikoihin ja esille on tullut ns. senioreille kohdistettava superkotitalousvähennys. Mutta keitä tämä ihan oikeasti sitten hyödyttäisi?

Suurin osa tuntemistani vanhuksista saa alle 20 000 euroa nettona vuodessa, joten ei niillä tuloilla "herran huonetta" rakenneta. Enimmäkseen noilla tuloilla kyetään rahoittamaan vain välttämättömin, jota ei itse enää kyetä suorittamaan, esimerkiksi siivouspalvelut kerran kuukaudessa.

Olisinkin huojentavampaa, jos nuo vähennykset työpalkoista (nykyisin 40 prosenttia) ja omavastuut (100 euroa) poistettaisiin heidän saamansa palvelun osalta kokonaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.