Mainos

Omis­ta­jan­vaih­dos­pal­ve­lus­ta pysyvä palvelu

Kunnallisjohdon seminaarissa suunniteltiin tulevaa

Paula Pihlajamaa käy läpi omistajanvaihdostilannetta alueellamme.
Paula Pihlajamaa käy läpi omistajanvaihdostilannetta alueellamme.
Kuva: Jussi Riikonen

Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaari toteutettiin tänä vuonna Lappeenrannassa. Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien alueelta mukana oli erinomaisen hyvä määrä kuntapäättäjiä ja yrittäjiä, peräti 66 osallistujaa. Verkostoituminen aloitettiin jo menomatkalla yhteisessä bussikyydissä ja juttu luisti jopa niin hyvin, että kymmenen tunnin ajomatkan päätteeksi syntyi tunne, että matka päättyi liian nopeasti.

Mielenkiintoinen ohjelma

Päivien aikana kuultiin muun muassa Madventuresin Henkka Hyppösen alustukset sekä mielenkiintoisia paneelikeskusteluja ajankohtaisista aiheista. Samaan aikaan vaalien jälkeiset ja käynnissä olleet hallitusneuvottelut toivat oman sävynsä yhteisiin keskusteluihin ja kohtaamisiin.

Aluetapaamisessa keskusteltiin omistajanvaihdoksista, joka on erittäin ajankohtainen aihe niin Pohjois-Pohjanmaalla kuin koko Suomessa. Alueemme yrityksistä 32 prosenttia on tekemässä omistajanvaihdoksen seuraavan viiden vuoden aikana, joten tehtävää on paljon. Onnistunut omistajanvaihdos aloitetaan hyvissä ajoin ja yrittäjillä tulee olla matalan kynnyksen paikkoja, josta lähteä hakemaan ensikäden tietoa.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien re-startup -palvelusta vastaava Paula Pihlajamaa esitteli kuntapäättäjille maakunnallisen pysyvän palvelun toimintamallin, jonka olisi määrä alkaa vuoden 2020 alusta lähtien. Päätöksiä asiasta tehdään syksyn mittaan.

Kohtaamisilla suuri merkitys

Kuntapäättäjien ja yrittäjien yhteinen vuorovaikutus on ensiarvoisen tärkeää. Kunnan vetovoimaa mitataan muun muassa yrittäjyyden kautta uusien työpaikkojen syntymisessä. Seminaarin keskeinen anti syntyi tälläkin kertaa kohtaamisista ja verkostoitumisesta. Hyväksi havaituista toimintamalleista pystyi vinkkaamaan muille ja samalla sai itse uusia ideoita ja yhteistyökumppaneita.

Vuoden 2020 Kujo pidetään toukokuussa Helsingissä, nopeimmat ehtivät tekemään ilmoittautumisen jo Lappeenrannassa.