Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Peruskoulut: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Työtaistelut: Kevään lak­ko­su­man taus­tal­ta löy­ty­vät neu­vot­te­lu­jär­jes­tel­män muutos, inf­laa­tio ja ki­ky-so­pi­muk­sen kaiut

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Oma sääs­tö­stra­te­gia kan­nat­taa nyt päi­vit­tää korkean inf­laa­tion aikaan – Osa­kest­ra­te­gi: "Va­ro­vai­suus maksaa jopa kah­dek­san pro­sent­tia os­to­voi­mas­ta pois"

Historiallisen korkean inflaation oloissa säästöjen seisottaminen säästötilillä tai käteisenä on kallista, koska hintojen nousu syö säästöjen ostovoimaa nyt ennennäkemätöntä vauhtia. Inflaation vaikutusta omiin säästöihin voi yrittää pienentää sijoittamalla säästöt osake- tai indeksirahastoihin, mutta omassa säästämisessä kannattaa olla realistinen.

Inflaatio eli kuluttajahintojen kallistuminen on Suomessa ja Euroopassa nyt historiallisen korkealla tasolla. Heinäkuussa hinnat nousivat 7,8 prosenttia suhteessa edelliseen vuoteen.

Inflaatio sulattaa säästöjä. Jos kansalainen on laittanut säästöpossuun 1 000 euroa, sillä saa nyt vajaat 80 euroa vähemmän hyödykkeitä ostettua kuin vuosi sitten.

Mihin kuluttajan kannattaisi sijoittaa suojautuakseen inflaatiolta – jos oma taloustilanne säästämisen sallii?

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.