OLS var­mis­ti ÅIF-ko­ti­voi­tol­la lii­ga­paik­kan­sa – Jani Lip­sa­nen siirtyy kauden pää­tyt­tyä sivuun OLS:n pää­val­men­ta­jan teh­tä­väs­tä

Oulun Luistinseuran pelaajat poistuivat lauantai-iltana Kastellin monitoimitalolta helpottuneina.

10–4-voitto miesten salibandyliigan jumbojoukkueesta ÅIF:stä sinetöi OLS:lle tulevan kauden pääsarjapaikan.
10–4-voitto miesten salibandyliigan jumbojoukkueesta ÅIF:stä sinetöi OLS:lle tulevan kauden pääsarjapaikan.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun Luistinseuran pelaajat poistuivat lauantai-iltana Kastellin monitoimitalolta helpottuneina. 10–4-voitto miesten salibandyliigan jumbojoukkueesta ÅIF:stä sinetöi OLS:lle tulevan kauden pääsarjapaikan.

Pudotuspeliunelma karkasi OLS:lta jo tovi sitten, mutta lauantaina hälveni viimeinen pelko karsintoihin joutumisesta.

– Tämä kausi on ollut iso pettymys, koska pudotuspelit olivat tavoitteena. Nyt jäämme puolivälieräpaikasta paljon kauemmas kuin parin viime kauden aikana, OLS:n päävalmentaja Jani Lipsanen tunnusti.

Ensi kaudella OLS:ssa alkaa uusi aika, sillä Lipsanen siirtyy sivuun valmentajan paikalta ja keskittyy OLS-salibandyn suurten linjojen vetämiseen seuran lajivastaavana.

Lipsanen ei vielä paljasta työnsä jatkajan nimeä, vaikka sopimus on jo tehty. Tässä yhteydessä voi kuitenkin unohtaa OLS:aa aiemmin valmentaneiden Jarmo Härmän, Jami Herralan ja Eetu Vehasen nimet. Heistä kukaan ei ole liiga-OLS:n vastuuvetäjä kaudella 2020–2021.

OLS on juuttunut tiukasti liigan keskikastiin. Edellisen kerran OLS oli mukana pudotuspeleissä keväällä 2016.

Lipsasen mukaan yritys liigan hierarkiassa ylöspäin on edelleen kova – mutta ei hinnalla millä hyvänsä.

– On kestämätön tie, että houkuttelisimme tänne pelaajia rahalla. Meidän täytyä pitää kiinni omavaraisuudesta – siitä, että kasvatamme itse pelaajia liigatasolle ja rakennamme olosuhteet niin, ettei kaikkien lahjakkaiden pelaajien ole pakko lähteä Oulusta pois.

Viitajylhälle hattutemppu

Lauantain peli alkoi OLS:lta nihkeästi, kun ÅIF karkasi toisen erän alussa jo 0–2-johtoon. Isännät kuitenkin käänsivät Matti Viitajylhän, Asla Veteläisen, Olli-Matti Virrankarin ja Tuukka Kiviojan maaleilla kamppailun edukseen jo ennen toista erätaukoa.

Päätöserän yhdestä huippuhetkestä vastasi näyttävällä 5–2-osumallaan Antti Vikstedt. Maali oli OLS:n 18-vuotiaalle nuorukaiselle liigauran ensimmäinen.

Viitajylhä, 22, puolestaan tuuletti liigauransa ensimmäistä hattutemppua.

– Ei nousu pudotuspelijoukkueeksi mielestäni aivan hirveänä vaadi. Sen pitäisi onnistua, kun saamme lisää kokemusta joukkueena ja tasaisuutta otteisiin, ensimmäistä pääsarjakauttaan pelaava Viitajylhä painotti.