Henkirikokset: Oulussa jo toinen hen­ki­ri­kos viikon sisään

Lumi: Oulussa on nyt lunta poik­keuk­sel­li­sen paljon

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oliko kaikki sit­ten­kään vain unta...

Näin kummallista unta. Oli suuri maa ja viisas aurinkoinen johtaja, joka piti tarkkaa huolta kaikista kansalaisistaan. Mutta eräänä päivänä johtajan valtasi suuri murhe. Naapurikansat alkoivat ahdistaa liialla läheisyydellä. Kipeinä nousivat johtajan muistiin koulussa opitut muinaiset ajat ja rajat. Toista oli ennen. Ikimuistoisista ajoista asti maa oli hallinnut alueita, jotka nyttemmin olivat joutuneet vieraiden kansojen haltuun.

Tämähän ei vetele, tuumi johtaja ja ryhtyi ponnekkaasti korjaamaan tilannetta. Asiaa pohtiessaan johtaja huomasi, että pannahinen sentään, omassa maassakin on ikävällä tavalla kansanryhmiä, jotka haluavat säilyttää omaa alkukantaista kulttuuriperintöään. Tässähän puhdas kansallinen identiteetti vääristyy samalla kun oikeutetut pyrkimykset vaarantuvat, säikähti johtaja.

Haa, hihkaisi johtaja keksiessään oivan ratkaisun pulmaan. Nytpä vallataankin esi-isien maat takaisin! Tähän tarvitaan tietenkin maan kaikkien kansanosien tuki. Näin koko kansa voi yhtenä karhuna näyttää mistä on suuri maa tehty ja vähemmistöryhmätkin saavat tuntea suurta yhtenäisyyttä valtaväestön mukana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.