Ravintolat: Kok­ki­pu­la vaivaa Oulun ra­vin­to­loi­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Baarit: Oulussa on puo­len­tu­si­naa cock­tail­baa­ria, mutta vain yhdessä se on pääasia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nyt on korkea aika satsata opis­ke­li­joi­den ter­vey­den­huol­toon ja antaa heidän mak­sa­mal­leen pa­kol­li­sel­le ter­vey­den­huol­to­mak­sul­le vas­ti­net­ta

Viime keväänä olin todella uupunut, alakuloinen ja epätoivoinen. Mikään ei enää oikein tuntunut miltään, ja jatkuvasti itketti. Olin pisteessä, jossa kuukausien, jopa vuosien jälkeen myönsin vihdoin itselleni tarvitsevani apua ja näin sen ainoa ratkaisuna. Olen opiskelija, joten lopulta päädyin jonottamaan lääkäriaikaa kuukausia. Sillä hetkellä olisin tarvinnut apua, en kuukausien odottamista. Enkä valitettavasti ole yksin.

Vuoden 2021 alusta voimaan tuli laki, joka säätää opiskelijoiden terveydenhuoltomaksusta. Jokaisen korkeakouluopiskelijan tulee suorittaa maksu vuosittain oma-aloitteisesti Kelalle. Maksu on pakollinen, vaikkei YTHS:n palveluita tarvitsisikaan, mikäli esimerkiksi on oikeutettu työterveydenhuoltoon tai asuu ulkomailla.

Samalla ammattikorkeakouluopiskelijat siirtyivät YTHS:n palveluiden piiriin, mikä yli kaksinkertaisti YTHS:n asiakasmäärän. Tästä seurasi opiskelijaterveydenhuollon palveluiden paha ruuhkautuminen.

Samaan aikaan korkeakouluopiskelijat voivat psyykkisesti huonommin kuin koskaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.