Oulu: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nyt olemme tai­te­koh­das­sa, käy­täm­me­kö kriisin hy­väk­si?

Vastikään vietimme 1-vuotisvuosipäivää koronaviruksen rantautuessa Suomeen ja Eurooppaan. Keväällä pandemian laajetessa heräsi osalla varmasti toivo myös jostain paremmasta ja ulospääsystä epäreilusta oravanpyöräyhteiskunnasta, sillä kapitalistinen talousjärjestelmä on runnonut ihmiskuntaa erityisen kovaa tällä vuosisadalla.

Järjellistä keskustelua kapitalismin lieveilmiöistä tai jopa sen korvaamisesta ei käydä, ainakaan suuressa mittakaavassa. Kuitenkin kapitalismi on suuressa roolissa, kun katsotaan mitä lieveilmiöitä se on tuonut maapallolle.¨

"Nyt kun järjestelmä yskii pahemman kerran, ei valitettavasti vieläkään ole lähdetty kritisoimaan nykyistä järjestelmää, vaikka tässä tilanteessa se olisi mahdollista ja suotavaa."

Ns. vapaan kilpailun nimissä hyväksymme mittaamattomat tuloerot, luonnon jatkuvan saastumisen kulutusjuhlan alttarilla, pandemiat. Lista on loputon.

Nyt kun järjestelmä yskii pahemman kerran, ei valitettavasti vieläkään ole lähdetty kritisoimaan nykyistä järjestelmää, vaikka tässä tilanteessa se olisi mahdollista ja suotavaa.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.