Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Nyrs­tar: ”Tuemme sa­nee­raus­ta, emme pysty tar­joa­maan ra­hoi­tus­ta”

Sinkkiyhtiö Nyrstar ihmettelee Suomessa syntynyttä kohua siitä, että yhtiö on perunut puoltonsa Talvivaaralta velkasaneeraukseen.

Sinkkiyhtiö Nyrstar ihmettelee Suomessa syntynyttä kohua siitä, että yhtiö on perunut puoltonsa Talvivaaralta velkasaneeraukseen.

– Tämä on väärinkäsitys. Tuemme saneerausta, emme vain pysty tarjoamaan rahoitusta tällä hetkellä, Nyrstarin edustaja kertoo.

Nyrstarin mukaan heidän ilmoituksensa käräjäoikeudelle koskee samaa asiaa kuin viime viikolla, minkä yhtiö jo kertoi, eli että se ei osallistu 40 miljoonan euron lisärahoitukseen Talvivaaralle.

Espoon käräjäoikeus kertoi tiistaina aamulla, että Nyrstar on perunut tukensa Talvivaaran saneerausta kohtaan. Nyrstar on Talvivaaran suurimpia velkojia.

Sinkkiyhtiö Nyrstar on yksi Talvivaaran suurimmista velkojista. Sillä on yhtiöltä yli 230 miljoonan euron saatavat.

Nyrstarin viestintäjohtaja Sheela Pawar de Groot kertoi illan suussa STT:lle sähköpostilla, ettei Nyrstar voi antaa Talvivaaralle lisärahoitusta, mutta yhtiö tukee muuten Talvivaaran saneerauspyrkimyksiä ja oikeustoimia sekä antaa Talvivaaralle myös operationaalista tukea.

Rahoitus on olennainen saneeraukseen pääsemiseksi.

Uuden käänteen vuoksi Talvivaara sai perjantai-iltapäivään asti aikaa toimittaa lisäselvityksiä hakemuksensa tueksi. Ratkaisu asiassa saataneen vasta ensi viikolla.