Mainos

Ny­kyi­nen asun­to­kaup­pa­ti­lan­ne on yl­lät­tä­nyt ko­ke­neet­kin kiin­teis­tön­vä­lit­tä­jät – ”Tällä het­kel­lä on aivan erin­omai­nen aika myydä asunto”

Kiinteistömaailma antaa asiantuntija-apua kaikissa asunnon myyntiin ja ostamiseen liittyvissä asioissa. Asiantunteva välittäjä ottaa huomioon sekä ostajan että myyjän tarpeet.

Kiinteistömaailma kuvailee itseään kiinteistönvälitysketjuksi, joka on valtakunnallisesti vahvin ja paikallisesti paras. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että Kiinteistömaailman paikalliset yrittäjät tekevät tiivistä yhteistyötä ympäri Suomen. Välittäjät eivät puurra yksin ja kilpaile toisiaan vastaan, vaan töitä tehdään tiiminä. Kuvassa Oulun Kiinteistömaailman yrittäjät Anne-Mari Kalliopuska, Henry Himanen, Juho Sipilä ja Riitta Snellman.
Kiinteistömaailma kuvailee itseään kiinteistönvälitysketjuksi, joka on valtakunnallisesti vahvin ja paikallisesti paras. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että Kiinteistömaailman paikalliset yrittäjät tekevät tiivistä yhteistyötä ympäri Suomen. Välittäjät eivät puurra yksin ja kilpaile toisiaan vastaan, vaan töitä tehdään tiiminä. Kuvassa Oulun Kiinteistömaailman yrittäjät Anne-Mari Kalliopuska, Henry Himanen, Juho Sipilä ja Riitta Snellman.

Asuntokauppa Suomessa ja etenkin Oulun alueella käy juuri nyt erittäin hyvin. Oulu on tällä hetkellä Suomen kolmanneksi muuttovoittoisin paikkakunta ja asuntojen hintakehitys on ollut kasvussa vuodesta 2015 asti.

Maailman muuttuva tilanne vaikuttaa aina välillisesti myös asuntokauppoihin. Koronapandemian aikana vilkastunut asuntokauppa on kuitenkin yllättänyt kokeneetkin kiinteistönvälittäjät.

”Kukaan ei osannut ennustaa, että asuntokauppa kääntyisi tällaiseen kasvuun. Tällä hetkellä on erinomainen aika myydä asunto – jos suunnittelee kodin myymistä, kannattaa toimia heti eikä myöhemmin, sillä tilanne voi muuttua milloin tahansa”, Oulun Kiinteistömaailma Puistolan yrittäjä Riitta Snellman sanoo.

Suurin kysyntä kohdistuu tällä hetkellä rivitalo-, omakoti-, paritalo- ja erillistalokohteisiin. Varsinkin uutta asuntokantaa on liian vähän verrattuna kysyntään.

Viime aikoina Oulun lisäksi myös lähikuntien suosio on kasvanut valtavasti.

”Oulun lähialueista esimerkiksi Liminka, Ii, Muhos ja Kempele ovat koko ajan halutumpia asuinalueita. Myös mökkikauppa on tällä hetkellä vilkasta”, Snellman kertoo.

Kiinteistömaailmalla on Oulussa kolme toimipistettä: Kiinteistömaailma Puistola, Kiinteistömaailma Rotuaari ja Kiinteistömaailma Tuira. Välitystyötä tekeviä on Oulussa 35 henkilöä ja valtakunnallisesti noin 600 henkilöä.

Kiinteistömaailman paikalliset yrittäjät tekevät yhteistyötä ympäri Suomen. Jos esimerkiksi oululainen asiakas haluaa ostaa mökin Saariselältä tai sijoitusasunnon Helsingistä, osaa tuttu ja paikallinen välittäjä ohjata asiakkaan oikean ihmisen luo.

”Siitä hyötyy sekä ostaja että myyjä. Meillä on suuri verkosto ja näemme kaikkien myynnissä olevien kohteiden tiedot, joten osaamme tuoda oikeat välittäjät ja asiakkaat yhteen – joskus jo ennen kuin kohde on ehtinyt julkiseen myyntiin”, Kiinteistömaailma Rotuaarin yrittäjä Henry Himanen kertoo.

Ammattitaitoinen välittäjä säästää aikaa, vaivaa ja rahaa

Oulun Kiinteistömaailmassa tehdään vuositasolla noin 1000 asuntokauppaa.

Kun vuosien aikana on myyty tuhansia asuntoja, on Kiinteistömaailmalla olemassa asuntojen hintakehityksestä arvokas tietopankki.

”Pystymme ennustamaan hintakehitystä niin hyvin etukäteen kuin mahdollista on. Meillä on erittäin taitavat data-analyytikot, joilta voimme kysyä taustatietoa, jos hinta-arvio vähänkään mietityttää”, Riitta Snellman sanoo.

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton viimeisimmän mittauksen mukaan Kiinteistömaailma sai viime vuonna Oulun alueella myymistään asunnoista jopa 132 euroa suuremman neliöhinnan kilpailijoihinsa nähden.

Nykyään yli puolet Kiinteistömaailman asuntokaupoista Oulussa tehdään tarjouskaupalla. Viime vuosien aikana tarjouskaupan suosio on kasvanut, sillä hintatason nopeiden muutosten myötä tarjouskaupalla saa usein paremman hinnan.

Tarjouskauppa ei ole huutokauppa eikä myyjän ole pakko valita korkeinta tarjousta, jos muut ehdot sopivat alemman tarjouksen jättäneen kanssa paremmin yhteen.

Tarjouskauppa kestää vähintään 48 tuntia.

”Kuulemme harmittavan usein, että jokin kohde olisi kiinnostanut, mutta potentiaalinen ostaja ei ole ehtinyt jättää edes tarjousta. Meidän tarjouskaupassa näin ei käy. On todella tärkeää, että kaikki halukkaat ehtivät mukaan”, Kiinteistömaailma Tuiran yrittäjä Anne-Mari Kalliopuska sanoo.

Usein mönkään menneessä asuntokaupassa hinnoittelu on tehty väärin tai markkinointi on ollut liian vähäistä. Myös itsenäisesti myyminen voi olla virhe.

”En suosittele kodin myymistä yksin, jos ei ole alan ammattilainen. Kiinteistönvälittäjän käyttämättä jättäminen ei yleensä tuo säästöä, päinvastoin – ammattitaitoinen välittäjä saa asunnosta usein paremman summan ja asunto menee kaupaksi nopeammin”, Henry Himanen muistuttaa.

Asuntokaupassa kannattaa ottaa huomioon myös myyjän vastuu: asiantuntevan välittäjän käyttäminen varmistaa, että kaikki asuntokaupassa menee lain ja asetusten mukaisesti. Välitysliike tietää, mitä pitää ottaa huomioon ja pitää huolen, ettei myyntiketju katkea missään vaiheessa.

”Me hoidamme kirjallisesti kaikki asiat sekä ostajan että myyjän puolesta. Ostavan asiakkaan hyvä palvelu on parasta palvelua myös myyjälle”, Kalliopuska sanoo.

Tyytyväiset asiakkaat ja kiinteistönvälittäjät

Kiinteistömaailma valittiin tänä vuonna Suomen luotetuimmaksi kiinteistönvälitysyritykseksi. Jopa 97 prosenttia asiakkaista suosittelee yritystä.

Anne-Mari Kalliopuska uskoo, että erinomaiseen asiakastyytyväisyyteen vaikuttaa moni asia: laatu, asiantuntevuus, nopeat myyntiajat sekä hyvä hinta.

”Meillä on kokeneet ja empaattiset välittäjät ja meidän jokaisen työssä tärkeintä on asiakas. Oman kodin myyminen ja ostaminen on ihmiselle iso asia ja haluamme hoitaa sen alusta loppuun hyvin ja luotettavasti.”

Kiinteistömaailmassa välittäjät kouluttautuvat ja kehittävät osaamistaan jatkuvasti. Isommalla toimijalla on myös paremmat mahdollisuudet tarjota välittäjille ja asiakkailleen esimerkiksi juridista apua.

”Tämä on maailman mielenkiintoisinta työtä. Voisi sanoa, että palvelemme asiakkaita kaikissa asuntoihin liittyvissä asioissa ja toimimme asiantuntijoina, jos asuntokauppaan liittyen on mitään kysyttävää”, Riitta Snellman kiteyttää.

Tyytyväisten asiakkaiden lisäksi Kiinteistömaailma saa kiitosta myös työnantajana. Oulun Kiinteistömaailma Rotuaarilla oli viime vuonna koko ketjun paras työtyytyväisyys.

”Kun välittäjät voivat hyvin, he jaksavat hoitaa työnsä hyvin. Me työskentelemme isojen ja välillä vaikeidenkin asioiden äärellä, joten työntekijöistä huolehtiminen on tärkeä osa meidän yrittäjien työtä”, Kiinteistömaailma Rotuaarin yrittäjä Henry Himanen sanoo.

Mietitkö asunnon myymistä tai ostamista? Oikea hetki on juuri nyt.

Tutustu Kiinteistömaailman kohteisiin ja ota yhteyttä osoitteessa www.kiinteistomaailma.fi.