Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nuorten mie­len­ter­veys­pal­ve­lut hä­tä­ti­las­sa, tar­vi­taan mer­kit­tä­viä li­sä­re­surs­se­ja

"Lääkärin ja hoitajan työssä ei olisi varaa kyynistyä ja toivoisinkin, että nuorten parissa äärimmäisen tärkeää työtä tekeville annettaisiin mahdollisuudet tehdä työnsä laadukkaasti."

Nuorten mielenterveyspalvelut ovat hätätilassa. Meilläkin on tästä kokemusta: nuoren tutkimukset on aloitettu yli vuosi sitten ja tutkimusprosessi on ollut pompottelua taholta toiselle.

Tähän ajanjaksoon on sisältynyt muun muassa koulupsykologin ja perheneuvolan haastatteluja, etälääkärin vastaanotto, josta saatiin odotettu lähete erikoissairaanhoitoon OYSin nuorisopsykiatrialle, minkä jälkeen ollut arviokäynti lääkärillä, sen jälkeen kuukausien odottelun jälkeen sairaanhoitajan haastatteluita ja viimein lääkärin vastaanottoaika.

Erikoislääkärin vastaanotolla saimme tylyä ja epäammattimaista kohtelua ja epäasiallisia kommentteja, koskien muun muassa perheemme varallisuutta.

Pitkät hoitojonot ovat kaikkien tiedossa, joten on ymmärrettävää, että jonopaine ja tulostavoitteet aiheuttavat kuormitusta ja jopa työuupumusta lääkäreille ja hoitajille. Työn raskaudesta huolimatta jokainen perhe ja jokainen nuori pitäisi kuitenkin jaksaa kohdata inhimillisesti perheen taustasta riippumatta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.