Oulun kaupunki: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä antaa en­sim­mäi­sen bud­jet­ti­esi­tyk­sen­sä

Rakentaminen: Uusista asun­nois­ta tulee pulaa ensi vuonna ja se nostaa asu­mi­sen hintaa

Kyselyt: Lähes 7 000 lukijaa kertoi Kalevan pi­ka­ky­se­lys­sä mie­li­pi­teen­sä am­mat­ti­liit­to­jen toi­mis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Nuorten hiih­to­maa­jouk­kuees­sa on poik­keuk­sel­li­sia kes­tä­vyy­sur­hei­lu­lah­jak­kuuk­sia, kirk­kaim­pa­na helmenä tor­nio­lai­nen Niko Anttola – "Mak­si­maa­li­nen ha­pen­ot­to­ky­ky on hänelle todella suuri vah­vuus"

Niko Anttola tyhjensi nuorten olympiafestivaaleilla palkintopöydät.

Torniolainen Niko Anttola on yksi suomalaisen hiihdon suurimmista tulevaisuuden lupauksista.
Torniolainen Niko Anttola on yksi suomalaisen hiihdon suurimmista tulevaisuuden lupauksista.
Kuva: Sakari Kekki

Suomalaiseen mieshiihtoon on kehittymässä tuleviksi vuosiksi kova kilpailuasetelma terävimmän huipun tuntumaan.

Terävin huippu tottelee nimeä Iivo Niskanen. Hänen vanavedessään tulevat turvallisen välimatkan päässä muut maajoukkueen jäsenet, mutta tämä porukka saa lähiaikoina nuoria kirittäjiä.

– Tietysti yksilötasolla löytyy myös vastoinkäymisiä, mutta isossa kuvassa nuorten maajoukkueet onnistuivat hyvin tällä kaudella, vaikka nuorten sarjoihin ei maksimoida tuloskuntoa. Kaikki tähtää siihen, että tärkeimmät kisat ovat tulossa vasta vuosien päästä, nuorten maajoukkuevalmentaja Ville Maunuksela kertoo.

Lumien sulaessa maajoukkuevalmentajat ja Hiihtoliiton johto joutuvat tosissaan pohtimaan, pitäisikö miesten A-maajoukkueen yhteyteen perustaa uudelleen sprinttimaajoukkue. Joni Mäen ja Lauri Vuorisen vanavedessä potentiaalisia sprintterinimiä maailmancupiin ovat Niilo Moilanen, Lauri Mannila, Juuso Haarala, Emil Liekari ja Ville Ahonen.

– Pitkälti kyseessä on resurssikysymys. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että miehiin sprinttiryhmä olisi järkevää, sillä se olisi riittävän laaja ja tasokas, Maunuksela toteaa.

Viime talvena nuorten maailmanmestaruuden voittanut Moilanen on sprinttilupaus, kun taas Alexander Ståhlberg saavutti menestystä samoissa nuorten MM-kisoissa pidemmillä matkoilla.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.