Puheenaihe: Onko pyö­rä­var­kauk­sia mah­dol­lis­ta estää?

Vanhat kuvat: Ve­den­pai­su­mus ali­ku­lus­sa ja muita Oulun tulvia

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nostan hattua Met­sä­hal­li­tuk­sen toi­min­nal­le – mikäli pe­rus­tee­ton kan­sal­lis­puis­to­esi­tys estäisi hak­kuut, koko Suomi olisi kohta kan­sal­lis­puis­to­esi­tys­ten alla

Aalistunturi on ollut viime päivinä otsikoissa. Metsäryhmäksi itsensä nimennyt joukkio esti harvennushakkuut Aalistunturin luonnonsuojelualueen eteläpuolella sijaitsevalla, sotien jälkeen ojitetulla ja uudistetulla alueella sillä perusteella, että alueelle on tehty kansallispuistoesitys.

Metsähallitus pyysi poliisin apuun ja putkasta vapautuneen Ida Korhosen mukaan he saattavat joutua myös korvaamaan aiheuttamansa vahingot.

Kansallispuiston perustamista ei tue mikään. Lapin Kansan haastatteleman ympäristöministeriön ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flanderin mukaan kansallispuiston perustaminen olisi käytännössä mahdotonta, koska alue ei täytä luonnonsuojelulain asettamia edellytyksiä. Myös Pellon kunta on ilmoittanut, ettei se tue esitystä.

Lapin ely-keskuksen arvio metsäryhmän omista lajikartoituksista on tyly. ”Alueelta ei ole todettu luonnonsuojelulailla rauhoitettuja tai erityisesti suojeltavia sammal-, jäkälä-, tai kääväkäslajeja tai sellaista lajistoa, joka tulisi jättää metsätaloustoimien ulkopuolelle."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.