Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Norjan Heidi Weng pudotti lop­pu­nou­sus­sa Krista Pär­mä­kos­ken ja Kerttu Nis­ka­sen Tour de Skin kär­ki­kol­mi­kos­ta – "Nousun alku tuli hyvin, mutta kuolin noihin jyr­kil­le"

Neljäntenä päätöspäivään startannut Pärmäkoski kamppaili viimeisiin voimanrippeisiin kuuden kilpailun kiertueen kolmannesta sijasta.

Krista Pärmäkoski taisteli loppusijoituksissa neljänneksi.
Krista Pärmäkoski taisteli loppusijoituksissa neljänneksi.
Kuva: Mikko Halvari

Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen lipesivät kärkikolmikosta maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen viimeisessä nousussa Alpe Cermisin laskettelukeskuksen rinteillä.

Pärmäkoski kapusi maaliin kuudentena ja sijoittui kiertueella neljänneksi. Niskanen oli viimeisellä etapilla kahdeksas ja putosi kolmannelta tilalta kokonaistuloksissa viidenneksi.

Kiertueen voitti Venäjän Natalia Neprjajeva, joka pääsi päätöspäivään kärkitilalta. Ruotsin Ebba Andersson säilytti kakkossijalla toisen sijansa myös kokonaiskilpailussa, ja loppunousun voittanut Norjan Heidi Weng nousi lopputuloksissa kolmanneksi.

Viidentenä päätöspäivään startannut Weng pudotti samalla suomalaiset kiertueen kärkikolmikosta.

Ranskan Delphine Claudel hiihti Alpe Cermisissä kolmanneksi ennen Neprjajevaa.

Johanna Matintalo oli viimeisessä kilpailussa 31:s ja Tourin kokonaistuloksissa 14:s. Anne Kyllönen kamppaili rankassa loppunousussa sijalle 25 ja lopputuloksissa 15:nneksi.

Wengin vire yllätti

Neljäntenä päätöspäivään startannut Pärmäkoski kamppaili viimeisiin voimanrippeisiin kuuden kilpailun kiertueen kolmannesta sijasta. Se oli hänen ulottuvillaan Alpe Cermisin rinteen alussa, kunnes Weng ja Andersson karkasivat häneltä.

– Lähdin taistelemaan kolmannesta sijasta. Targettina olivat Weng, Jessie Diggins, Tatjana Sorina ja Kerttu. Heitä ajattelin seurata, Pärmäkoski avasi taktiikkaansa Viaplay Sportilla.

– Tiesin, että Ebba on kova nousuun ja hän oli jo sen verran edellä, etten ajatellut lähteä hänen vauhtiinsa. Mutta siihen oli yritettävä, kun Heidi lähti Ebban vauhtiin.

Pärmäkoski kesti hetken kaksikon kyydissä kolmantena.

– Nousun alku tuli hyvin, mutta kuolin noihin jyrkille. Sijoitus olisi kuitenkin ollut neljäs myös toisenlaisella vauhdinjaolla, Pärmäkoski arveli.

Urakka palvelee päätavoitetta

Pärmäkoski pettyi Tourin aikana moneen otteeseen ja jäi lopputuloksissa harmittavasti neljänneksi jo viidettä kertaa urallaan. Kiertueen päätteeksi hän poimi urakastaan onnistumiset eli viimeistä edellisen kilpailun kolmossijan ja taistelun kiertueen kolmossijasta.

– Tämä oli välietappi olympialaisiin, Pärmäkoski muistutti.

– Uskon, että kiertueen ansiosta kunto lähtee vielä nousemaan, joten lähdetään parantelemaan tästä.

Jykevän olympianäytön kiertueella antanut Anne Kyllönen suuntasi Pärmäkosken tapaan ajatuksensa nopeasti jatkoon.

– Lähtökohdat huomioon ottaen pitää olla tyytyväinen 15:nteen sijaan kokonaistuloksissa, mutta tänään odotin itseltäni parempaa, Kyllönen kertoi Hiihtoliiton äänitallenteessa.

– Toivotaan, että tästä palautuu, pysyy terveenä ja kunto lähtee nousemaan entisestään.

Juttua päivitetty kauttaaltaan klo 14.25.