Nor­ja­lai­nen met­sä­yh­tiö Norske Skog ha­keu­tuu kon­kurs­siin

Norjalaisen metsäteollisuusyhtiö Norske Skogin pörssilistattu emoyhtiö Norske Skogindustrier hakeutuu konkurssiin.

Norjalaisen metsäteollisuusyhtiö Norske Skogin pörssilistattu emoyhtiö Norske Skogindustrier hakeutuu konkurssiin. Konkurssihakemus jätettiin, kun Norske Skog -ryhmän päävelkoja Oceanwood Capital Management ei enää suostunut uuteen rahoitusratkaisuun.

Norske Skogindustrierin hallituksen puheenjohtaja Christen Sveaas kertoo tiedotteessa, että rahoitusneuvottelut olivat edistyneet hyvin, ja niillä oli laajaa tukea.

- Hallituksen päätös hakea konkurssia oli sen vuoksi suuri pettymys, Sveaas sanoo.

Norske Skog on hoippunut vuosien ajan konkurssin partaalla. Yhtiö nojaa vahvasti sanomalehtipaperin tuotantoon. Sanomalehtipaperi on painopapereista halvinta ja kannattamattominta. Sanomalehtipaperia valmistetaan nykyisin yleensä kierrätyspaperista lähellä päämarkkinoita.

Norske Skog valmistaa sanomalehtipaperia kuudessa tehtaassa ja aikakauslehtipapereita kolmessa tehtaassa. Lisäksi yhtiö valmistaa eräitä muita paperilaatuja. Tehtaita on kahdeksan, joista osassa valmistetaan useita laatuja.

Tehtaat jatkavat toimintaansa

Norske Skog kertoo, että tehtaiden toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan. Yhtiötä yritetään nyt huutokaupata. Norske Skogin mukaan Oceanwood ja norjalainen Aker ovat muodostaneet yhteisyrityksen, jonka tarkoitus on tehdä tarjous yhtiöstä.

Oceanwoodin ja Akerin yhteisyritys rahoittaa Norske Skogin toimintaa myyntiprosessin ajan.

Konkurssista kertoi Suomessa ensimmäisenä Kauppalehti.

Linkki juttuun