Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Luitko jo tämän: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Nordean Antti Mäkinen So­li­diu­min toi­mi­tus­joh­ta­jak­si

Solidium on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Antti Mäkisen. Solidium hoitaa valtion sijoitussalkkua.

Solidium on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Antti Mäkisen. Solidium hoitaa valtion sijoitussalkkua. Mäkinen, 55, toimii tällä hetkellä johtajana Nordean Corporate and Investment Banking -yksikössä Suomessa. Hän on aikaisemmin toiminut eQ:n toimitusjohtajana sekä johtajana SEB Enskilda Securitiesissa.

Mäkinen ei vielä kerro, millä tavoin Solidiumia lähdetään viemään eteenpäin.

- Olemme ajatelleet, että Solidiumin tarkemmat suunnitelmat ovat ajankohtaisia, kun olen ollut siellä jonkin aikaa, Mäkinen sanoo STT:lle.

Hän kertoo ottavansa tehtävän vastaan suurella mielenkiinnolla ja nöyrin mielin.

- On tämä hurjan jännittävä paikka. Solidium on todella merkittävä omistaja ja sijoittaja suomalaisessa talouselämässä. Tehtävässä on näköalaa ja vastuuta, sillä Solidiumin salkussa on iso omaisuusmassa, hän sanoo.

Uuden toimitusjohtajan palkkaus muodostuu kiinteästä 37 000 euron kuukausipalkasta ja suoriteperusteisesta vuosittain määräytyvästä tulospalkkiosta, joka on enintään 30 prosenttia kiinteästä palkasta. Toimitusjohtajan eläke-edut ja eläkeikä määräytyvät työntekijän eläkelain mukaan.

Mäkinen aloittaa toimitusjohtajana mahdollisimman pian, mutta kuitenkin viimeistään 1. elokuuta. Solidiumin toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa väliaikaisesti sijoitusjohtaja Petter Söderström helmikuusta alkaen, kunnes Mäkinen aloittaa tehtävässään. Solidiumin toimitusjohtajana vuodesta 2009 lähtien ollut Kari Järvinen jatkaa yhtiön neuvonantajana heinäkuun loppuun asti.