Mainos

Nordea listaa yri­tyk­sil­le seit­se­män käy­tän­nöl­lis­tä neuvoa koronan ta­lous­vai­ku­tus­ten tor­jun­taan

Nordea tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille tarvittaessa kolmen kuukauden lyhennysvapaata. Lisäksi käytössä on muita mahdollisia keinoja yrityksen tilanteesta riippuen.

Lisätietoja antaa aluejohtaja Sami Heikkilä, p. 050 5364984
Lisätietoja antaa aluejohtaja Sami Heikkilä, p. 050 5364984

Nordea tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille tarvittaessa kolmen kuukauden lyhennysvapaata. Lisäksi käytössä on muita mahdollisia keinoja yrityksen tilanteesta riippuen.

”Koronaviruksen leviämistä vastaan tehtävät toimet ovat näkyneet voimakkaasti kaupan- ja palvelualan yrityksissä myös Oulun alueella. Erityisesti erikoisliikkeiden toiminnassa näkyy nyt se, että ihmiset eivät ohjeiden mukaan enää liiku julkisilla paikoilla”, Sami Heikkilä sanoo.”Yhteydenottoja tulee nyt yrityksiltä paljon. Tilanteita on samalla lähes yhtä monta erilaista. Osa yrityksistä haluaa hyödyntää mahdollisuuden lyhennysvapaisiin heti, mutta moni kysyy vasta lisätietoja varautuakseen tulevaan. Roolimme pankkina on tukea asiakkaitamme muuttuvissa oloissa ja kartoittaa mahdollisia ratkaisuja ja apukeinoja tilanteessa selviämiseen”, Pohjois-Suomen ja Pohjanmaan yrityspankin johtaja Sami Heikkilä kertoo.

Kartoita tilanne,
ota yhteys pankkiin

Yrityksen tilanteen realistinen läpikäynti on olennaista, ja pankkiin olisi hyvä olla yhteydessä mahdollisimman aikaisin, kun liiketoimintaan tulee muutoksia. Pankki tekee helpon ja nopean asioinnin eteen nyt paljon työtä.

”Meillä on reilusti paremmat mahdollisuudet auttaa ennakoivasti kuin silloin, kun tilanne on jo akuutisti huonontunut. Teemme päätöksiä yrityksen pitkän aikavälin näkymien pohjalta, eli yksinomaan koronan aiheuttama huono kausi ei pankin näkökulmasta ole välttämättä este esimerkiksi uudelle rahoitukselle. Toivomme asiakkailtamme myös ymmärrystä tilanteessa, jossa yhteydenottojen määrät ovat suuria. Tilapäistä viivettä voi syntyä, vaikka toistaiseksi olemme pystyneet vastaamaan kysynnän kasvuun. Jokainen yritysasiakkaamme on meille tärkeä, ja kaikkien tilanne katsotaan mahdollisimman ripeästi.”

Nordean neuvot yrittäjille

  1. Käytä harkintaa ja vältä hätiköityjä päätöksiä.
  2. Tee realistinen likviditeettiennuste ja kassavirtalaskelma.
  3. Karsi turhat kustannukset.
  4. Muunna varastoa käteisvaroiksi.
  5. Hyödynnä pankin tarjoama lyhennysvapaa
    ja muut apukeinot.
  6. Hyödynnä valtion tukipaketit.
  7. Älä epäröi olla yhteydessä pankkiin.