Yleisurheilun EM-kisat: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Murto ja dead­li­ne eli voisiko Suomi siirtyä län­ti­sen Eu­roo­pan aikaan?

Pääkirjoitus: Tark­kaa­vai­suus her­paan­tui – valtio luotti For­tu­min osaa­mi­seen so­keas­ti

No­peus­ra­joi­tuk­sia alen­ne­taan tänään ti­la­päi­ses­ti eri puo­lil­la Suomea jär­jes­tel­mä­päi­vi­tyk­sen takia – koskee Poh­jois-Poh­jan­maal­la Ne­los­tie­tä ja Kai­nuun­tie­tä

Järjestelmien päivitys alkaa kello 9.30 aikaan työmatkaliikenteen kovimman ruuhkapiikin jälkeen ja työ kestää enintään kahdeksan tuntia, kertoo liikenteenohjausyhtiö Fintraffic.

Valtion liikenteenohjausyhtiö Fintraffic kertoo päivittävänsä tänään laajasti tieliikenteen operatiivisia järjestelmiä. Päivitys näkyy autoilijoille siten, etteivät vaihtuvat sähköiset nopeusrajoitustaulut ja tiedotustaulut teiden varsilla ole aktiivisessa käytössä ja Fintrafficin hallinnassa.

Tieosuuksille on päivitystyön ajaksi pantu näkymään alennetut turvanopeusrajoitukset. Rajoituksena on 100 km/h tai 80 km/h tiestä riippuen.

Järjestelmien päivitys alkaa kello 9.30 aikaan työmatkaliikenteen kovimman ruuhkapiikin jälkeen ja työ kestää enintään kahdeksan tuntia.

Fintrafficin mukaan Pohjois-Pohjanmaalla tilanne koskee Nelostietä sekä valtatietä 22 eli Kainuuntietä. Niillä on päivityksen ajan käytössä kiinteät väliaikaiset nopeusrajoitusmerkit.

Lapissa tilanne koskee valtatie 21:tä välillä Muonio–Kilpisjärvi.

Fintraffic kertoo, että päivityksen ansiosta vaihtuvien nopeusrajoitusmerkkien ja opasteiden häiriöherkkyys pienenee merkittävästi ja autoilijat saavat jatkossa katkottomasti tietoa muun muassa huonoista ajokeleistä, ruuhkista tai onnettomuuksista.

27.4. kello 9.43: Korjattu valtion liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin kirjoitusasu oikeaksi.