Kirkko: Ana­lyy­si: Ta­sa-ar­voi­sen avio­lii­ton kan­nat­ta­jien kut­su­mi­nen vih­reik­si mie­hik­si ylittää rajan

Palkinnot: Vuoden 2022 Teos­to-pal­kin­to jaetaan neljän pal­ki­tun kesken

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Nokian kurssi äk­ki­jyr­käs­sä nou­sus­sa New Yor­kis­sa – Nousu mitä il­mei­sim­min läh­te­nyt liik­keel­le si­joit­ta­jien net­ti­kes­kus­te­luis­ta

Nokia ei ole tietoinen mistään olennaisista, julkistamattomista liiketoiminnan kehitykseen liittyvistä tiedoista tai sen toiminnassa tapahtuneista olennaisista muutoksista.

Nokian osake on tällä viikolla vahvistunut poikkeuksellisen paljon myös Helsingin pörssissä.
Nokian osake on tällä viikolla vahvistunut poikkeuksellisen paljon myös Helsingin pörssissä.
Kuva: ETIENNE LAURENT

Nokian osake heilui keskiviikkona Suomen aikaa runsaasti New Yorkin pörssissä. Noin puoli kymmeneltä illalla Suomen aikaa Nokian osake oli lähes 59 prosentin nousussa, kun aiemmin illalla se oli ollut noin 90 prosenttia plussalla.

Kaupankäynti New Yorkin pörssissä välillä keskeytettiin runsaan heilumisen takia.

Nokian osake on tällä viikolla vahvistunut poikkeuksellisen paljon myös Helsingin pörssissä. Keskiviikkona Nokian osakkeen päätösnoteeraus oli 4,4 euroa, nousua oli 13,8 prosenttia.

Nokia julkisti hieman kello 20:n jälkeen pörssitiedotteen, jossa se kommentoi kurssinousua.

Yhtiö sanoo tiedotteessa, että Nokia ei ole tietoinen mistään olennaisista, julkistamattomista liiketoiminnan kehitykseen liittyvistä tiedoista tai sen toiminnassa tapahtuneista olennaisista muutoksista, jotka voisivat selittää viimeaikaisen osakekurssin nousun tai kaupankäyntivolyymin.

Kurssinousu lähtenyt liikkeelle Redditin kanavalta

Esimerkiksi Helsingin Sanomat ja Kauppalehti ovat aiemmin kertoneet, että poikkeuksellinen kurssinousu on lähtenyt liikkeelle Reddit-keskustelusivuston kanavalta nimeltä Wallstreetbets.

Kanavalla on aiemmin keskusteltu pelikauppa Gamestopin sekä ohjelmistoyhtiö Blackberryn osakkeista. Molempien yhtiöiden osakkeet ovat ampaisseet rajuun nousuun, vaikka yhtiöiden näkymissä ei ole ollut mainittavaa muutosta.

Sunnuntaina keskusteluun nousi Nokia, jolle avattiin niin sanottu keskustelulanka.

Bloombergin mukaan Nokia on tiettävästi ensimmäinen eurooppalainen yhtiö, jonka osakkeen arvoa Redditin keskustelut ovat nostaneet rajusti.