Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Nokian käänne on­nis­tui niin no­peas­ti, että se taisi yl­lät­tää yhtiön it­sen­sä­kin – myös Oululle tulos lupaa hyvää

Nokia teki uuden johdon alaisuudessa tuloskäänteen etuajassa. Se lupaa hyvää myös jatkolle. Uutinen on tervetullut ja huojentava myös Oululle, joka on Nokian keskeisiä toimipaikkoja.

Takavuosien kansallinen ylpeydenaihe Nokia pelasti itsensä viime vuosikymmenellä muuttumalla matkapuhelinyhtiöstä verkkolaiteyhtiöksi. Uusi elämäkään ei kuitenkaan ole ollut helppoa.

Nokia on joutunut katselemaan etenkin kiinalaisen Huawein ja ruotsalaisen Ericssonin perävaloja. Uhkaajaksi on kiihdyttänyt myös Korean Samsung.

Vakavinta on ollut, että Nokian kompurointi on liittynyt sen tuotteisiin. Ne eivät ole olleet riittävän kilpailukykyisiä.

Torstai tarjosi yhtäkkiä toivoa monille: Nokian työntekijöille, osakkeenomistajille, asiakkaille ja niille paikkakunnille, joilla Nokia toimii – vahvasti Oulullekin.

Torstaina Nokia kertoi osavuosituloksesta, joka ylitti kirkkaasti analyytikkojen odotukset. Liikevaihto kasvoi lähes 10 prosenttia. Liikevoitto oli moninkertainen useimpiin ennakko-odotuksiin verrattuna.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.