Nokia sai Oulusta va­rauk­sen kym­me­nen heh­taa­rin ton­til­le

Yhdyskuntalautakunta varasi ja vuokrasi tiistain kokouksessaan Nokialle Ruskonselän kaupunginosasta noin kymmenen hehtaarin suuruisen teollisuustontin.

Nokia. Rusko.
Nokia. Rusko.
Kuva: Moilanen Jukka-Pekka

Yhdyskuntalautakunta varasi ja vuokrasi tiistain kokouksessaan Nokialle Ruskonselän kaupunginosasta noin kymmenen hehtaarin suuruisen teollisuustontin. Tontin rajat ja lopullinen pinta-ala tarkentuvat suunnittelun edetessä. Nokia ilmoittaa hakemuksessaan perusteluksi rakentaa uudet, toiminnalleen paremmin soveltuvat toimitilat.

Tuleva tuotekehitys- ja tuotantolaitos olisi kooltaan noin 50 000 kerrosalaneliömetriä. Asemakaavassa kortteli, johon Nokian varaus sijoittuu, on teollisuus- ja varastorakennusten korttelialuetta, jossa tontin rakennusoikeus on puolet tontin pinta-alasta. Tontti rajautuu Ruskonseläntiehen. Rakentaminen ajoittuu arvion mukaan vuosille 2022–2024.

Varaus on voimassa 31.10.2020 saakka. Varauksen saajan tulee varausaikana hyväksyttää tontin käyttösuunnitelma rakennusvalvonnassa ja pyytää sen jälkeen ennen varausajan päättymistä vuokrasopimuksen tekemistä.