vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Nokia aloit­taa yt-neu­vot­te­lut - Oulussa vä­hen­ne­tään noin 15 työn­te­ki­jää

Suomen Nokia Technologies -yksikkö voi kutistua henkilömäärältään puoleen nykyisestä, jos henkilöstövähennykset toteutuvat Nokian suunnittelemalla mittakaavalla.

Nokia kertoi yt-neuvotteluiden aloittamisesta maanantaina. Nokia ei kehitä enää uusia versioita OZO-virtuaalitodellisuuskamerastaan. Kameraa on kehitetty myös Oulussa.
Nokia kertoi yt-neuvotteluiden aloittamisesta maanantaina.
Nokia kertoi yt-neuvotteluiden aloittamisesta maanantaina.
Kuva: MARKKU OJALA

Suomen Nokia Technologies -yksikkö voi kutistua henkilömäärältään puoleen nykyisestä, jos henkilöstövähennykset toteutuvat Nokian suunnittelemalla mittakaavalla.

Tiistaina Nokia ilmoitti, että sen Technologies-liiketoimintaryhmässä käynnistetään yhteistoimintaneuvottelut. Maailmanlaajuisesti yhtiö kaavailee vähentävänsä 310 työtehtävää, ja näistä 190 on Suomessa.

Nokian viestintäosastolta kerrotaan tiistaina Lännen Medialle, että liiketoimintaryhmällä on Suomessa työssä tällä hetkellä noin 300 työntekijää.

Tällöin irtisanomisissa Suomesta häviäisi noin 63 prosenttia kaikista yksikön työpaikoista.

Suomessa Nokia Technologies -liiketoimintaryhmällä on toimipisteitä Tampereella, Espoossa ja Oulussa.

Maailmanlaajuisesti Nokia Technologies työllistää noin 1 090 ihmistä. Yt-neuvotteluissa noin joka kolmas yksikön kaikista työntekijöistä on siis irtisanomisuhan alla. Nokian mukaan muut irtisanomiset tulevat kohdistumaan Britanniaan ja Yhdysvaltoihin.

OZO joutuu hyllylle

Nokia ilmoitti kokonaan keskeyttävänsä Ozo-3d-kameransa tuotepäivitykset.

Nokia ei kehitä enää uusia versioita OZO-virtuaalitodellisuuskamerastaan. Kameraa on kehitetty myös Oulussa.
Nokia ei kehitä enää uusia versioita OZO-virtuaalitodellisuuskamerastaan. Kameraa on kehitetty myös Oulussa.
Kuva: Nokia

– Virtuaalitodellisuusmarkkina ei ole kasvanut odotustemme mukaisesti, minkä takia meidän täytyy optimoida investointejamme alueella, Marja Näsi yhtiön viestinnästä kertoo Lännen Medialle sähköpostitse.

Ozo-kamera on pitkälti suunniteltu yksikön Tampereen-toimipisteessä. Aamulehti kertoi tiistaina, että koko yksikön 125 työntekijästä 90 on yt-neuvotteluiden piirissä.

Nokiasta kerrotaan, että tämän lisäksi 80 työtehtävän vähennys kohdistuu Espooseen ja noin 15 työtehtävän vähennys Ouluun.

Ozo-kamera ehti toistaiseksi olla markkinoilla vajaat kaksi vuotta. Yhtiö julkaisi kameran loppuvuonna 2015, ja sen myynti käynnistyi 2016. Edistyksellisenä pidettyä kolmiulotteista kameraa myytiin ennen kaikkea yrityskäyttöön useilla kymmenillä tuhansilla euroilla.

Sen sijaan yhtiö kaavailee keskittyvänsä entisestään terveydenhuollon alan digitaalisiin tuotteisiin.

– Nokia suunnittelee keskittyvänsä niiden liiketoimintojen kasvattamiseen, joissa näemme eniten mahdollisuuksia eli digitaaliseen terveydenhuoltoon ja brändi- ja teknologialisensointiin, Näsi vastaa.

Neuvottelut alkavat ensi viikolla

Nokian yt-neuvottelut käynnistyvät yhtiön mukaan tiistaina 17. lokakuuta ja kestävät kuusi viikkoa.

– Jos yhteistoimintaneuvottelut johtavat henkilöstövähennyksiin, työsuhteet tullaan päättämään vuoden 2018 alkuun mennessä, toteaa Näsi.

Yhtiö on ilmoittanut auttavansa irtisanottavia työntekijöitä oman Bridge-ohjelmansa avulla.

Oikaisu 10.10 kello 14.34: Juttuun korjattu kaavaillut vähennysmäärät toimipisteittäin. Alkuperäisessä jutussa luki, että vähennykset kohdistuvat tasaisesti kolmeen toimipisteeseen.