Tilaajille

New Yor­kis­sa 9/11-uh­ri­lu­vut ohi­tet­tu – Trumpin Val­koi­nen talo palasi alkavan koronan ko­va­kor­vai­suu­des­ta nor­mi­kaaok­seen

New Yorkin osavaltion kuvernööri Andrew Cuomo lietsoo uskoa, että ennätyksellisen koronakuolemien määrän varjossa viruksen eteneminen hidastuu.

Ensihoitajat vievät koronasairaaksi epäiltyä potilasta sairaalaan Fort Washingtonin hoiva- ja kuntoutuskodista New Yorkin kaupungissa. New York on edelleen koronatartuntojen keskus Yhdysvalloissa. New Yorkin kaupungissa asuu yli 8,5 miljoonaa ihmistä. Enimmäkseen juutalaisten asuttamassa Borough Parkin kaupunginosassa Brooklynissa ihmiset tekivät tiistaina pääsiäisvalmisteluja melko tiiviissä tunnelmassa. New Yorkin lääkäreille ja hoitajille toimitetaan Bon Bon Swedish -makeisia. Kasvosuojuksia käyttävät työntekijät kokoavat lähetystä New Yorkin Presbyterian/Columbia University -sairaalan ulkopuolella. Presidentti Donald Trump osallistui tiistaina Valkoisessa talossa kokoukseen, joka käsitteli pienyritysten kriisiapua. Yrittäjien tueksi on luvattu muun muassa matalakorkoisia lainoja kymmenien miljardien dollarien edestä.
Ensihoitajat vievät koronasairaaksi epäiltyä potilasta sairaalaan Fort Washingtonin hoiva- ja kuntoutuskodista New Yorkin kaupungissa. New York on edelleen koronatartuntojen keskus Yhdysvalloissa.
Ensihoitajat vievät koronasairaaksi epäiltyä potilasta sairaalaan Fort Washingtonin hoiva- ja kuntoutuskodista New Yorkin kaupungissa. New York on edelleen koronatartuntojen keskus Yhdysvalloissa.
Kuva: Peter Foley

New Yorkin osavaltion kuvernööri Andrew Cuomo lietsoo uskoa, että ennätyksellisen koronakuolemien määrän varjossa viruksen eteneminen hidastuu. Jättiläiskaupungissa koronavirus on nyt tappanut enemmän ihmisiä kuin terrori-isku, joka romahdutti World Trade Centerin kaksoistornit syyskuussa 2001. Presidentti Trump puhuu, että maailman terveysjärjestön WHO:n rahoitusta voidaan kohta leikata.

New Yorkin jättiläiskaupungissa tunnelma muistuttaa syyskuusta 2001, jolloin historian järkyttävin terrori-iskujen sarja tuhosi World Trade Centerin ja surmasi 2 753 ihmistä kaksoistornien sijaintipaikalla. Koronaviruksen kriisi on luonteeltaan erilainen – ja nyt se on myös tappanut enemmän newyorkilaisia kuin 9/11.

Osavaltion demokraattikuvernööri Andrew Cuomo ilmoitti tiistaina paikallista aikaa, että koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen on kuollut New Yorkin kaupungissa yhteensä yli 3 200 ihmistä.