Nel­jäl­lä maa­lil­laan KooKoon upot­ta­nut Oskar Osala suuntaa per­jan­tai­na ko­ti­kau­pun­kin­sa Vaasan lii­ga­kau­ka­loon: "Vähän on pelko, että edessä on tun­tei­kas ilta"

Kärpät palasi voittojen tielle keskiviikkona KooKoo-ottelussa kahden tappion jälkeen.

Oskar Osala (vas.) teki keskiviikkona neljä maalia KooKoon verkkoon.
Oskar Osala (vas.) teki keskiviikkona neljä maalia KooKoon verkkoon.
Oskar Osala (vas.) teki keskiviikkona neljä maalia KooKoon verkkoon.
Kuva: Pekka Peura

Kärpät palasi voittojen tielle keskiviikkona KooKoo-ottelussa kahden tappion jälkeen. Oululaiset olivat kaikessa tekemisessä askeleen kouvolalaisia edellä, ja voittivat lopulta helpohkosti lukemin 5–1.

Kärppien ehdoton sankari oli peräti neljä maalia KooKoon verkkoon iskenyt Oskar Osala. Vaasalainen viimeisteli hattutempun kahteen erään ja kaunisteli tehosaldonsa päätöserässä.

Useampaankin maaliin oli mahdollisuudet. Ennen neljättä maaliaan Osala kilautti tolppaa ja vielä pelin lopussa avautui yllättävä maalipaikka.

– Minulla oli lopussa vielä puolittainen paikka, mutten yltänyt kiekkoon. Vastustajan pelaaja kuitenkin löi mailaani ja siitä tuli laukaus. Aivan absurdi ilta, kärppäsankari puhalteli pelin jälkeen.

Katso kooste ottelusta:

Kärpät voitti KooKoon 5-1 Raksilassa keskiviikkona pelatussa jääkiekkoliigan ottelussa.
Video: Telia

Osala oli monessa mukana illan aikana. Avauserän lopulla vaasalaisen luistin osui KooKoon maalivahti Samu Perhosta päähän. Tilanteessa oli rutkasti epäonnea, sillä Perhosen maski irtosi sen verran, että Osalan luistimen terä osui maalivahtia poskeen.

– En tajunnut edes, että se oli minun luistin, joka osui. Näin hidastuksen ja olihan se pelottavan näköinen tilanne, Osala kertasi ja kyseli samalla Perhosen voinnin perään.

KooKoon tuore päävalmentaja Mikko Heiskanen vahvisti, että Perhonen selvisi ilmeisesti pelkällä haavalla poskessa.

Hattutemppu kahdessa erässä

KooKoo lähti haastamaan Kärpät rohkeasti ottelun alussa ja saikin luotua paikkoja oululaisten maalille. Torjuntavuorossa ollut Jussi Rynnäs oli mies paikallaan, kun Kärpät tarvitsi maalivahdin apuja.

– KooKoo loi alussa 3-4 superpaikkaa. Selvisimme säikähdyksellä, kuten olemme aika usein selvinneet, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner sanoi ottelun jälkeen.

Osalan lisäksi avauserässä osui kapteenin C-kirjainta rinnassaan kantanut Ville Leskinen, joka nousi kolmen pisteen päähän Liigan pistepörssin kärkikaksikosta.

Leskinen oli ainoa pelikelpoinen kapteeniston jäsen, sillä Atte Ohtamaa on sairastuvalla ja Lasse Kukkonen sai Liigalta keskiviikkona yhden ottelun pelikiellon.

Toisessa erässä Osala viimeisteli kaksi osumaa. Jälkimmäinen syntyi rangaistuslaukauksesta, kun hyökkääjää rikottiin läpiajossa. Se oli lopullinen naula KooKoon arkkuun.

Edessä paluu kotikaupunkiin

Neljän maalin ilta oli Osalan henkilökohtainen ennätys miesten peleissä. KHL:ssä Osala teki hattutempun kevään 2017 pudotuspeleissä ja ainoalla liigakaudella Espoon Bluesin paidassa syntyi kolme maalia Porin Ässiä vastaan.

Henkilökohtainen maaliennätys on kuitenkin paljon kovempi.

– C-junioreiden SM-karsinnassa tein seitsemän maalia, Osala paljastaa kysyttäessä.

Hyökkääjän ilonaiheet eivät loppuneet neljän maalin iltaan. Huomenna Kärpät matkustaa Osalan kotikaupunkiin Vaasaan, jossa Kärpät kohtaa Sportin perjantaina.

– Ei tätä pysty oikein käsittämään, että pelaan Liigaa Vaasassa ja nukun kotona omassa sängyssä yön. On se ihme, miten haaveet toteutuvat, Osala huokaa.

Aivan alkuperäisessä muodossa haave ei kuitenkaan perjantaina toteudu, sillä Osalan lapsuuden haave oli pelata Liigaa Vaasassa nimenomaan Sportin paidassa.

– Tulee ikimuistoinen ottelu tapahtuu siinä mitä tahansa. Vähän on pelko, että edessä on tunteikas ilta.

Osalan taannoinen siirtyminen Kärppiin herätti Vaasassa jonkin verran tunteita, sillä Sportin kannattajat olivat elätelleet toiveita kotikaupungin pojan paluusta kasvattajaseuraan.

– Ymmärrän ja tiedän, että osa ihmisistä on pahoittanut mielensä päätökseni takia. Päätökseni on tehty kuitenkin oikein perustein ja se reaktio mikä Vaasassa tulee, niin se tulee, Osala päättää.

Lue seurannasta, miten ottelu eteni.

Katso kuvia ottelusta.