Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nar­sis­min tun­nis­ta­mi­nen on tärkeää

Eero Korkeakoski kirjoitti Kalevassa 10.8. otsikolla ”Tunnistatko narsismin – taisteletko vai pakenetko?”. Donald Trump on aikamme ajankohtaisin narsisti. Pystymme helposti tunnistamaan hänen vallankäyttönsä ailahtelevan vaarallisuuden.

Narsismin tunnistaminen on todella tärkeää. Kyse ei ole muoti-ilmiöstä. Ilmiöstä kärsitään hyvin paljon siksi, että narsistiset piirteet ovat toisaalta hyvin yleisiä ja totuttuja, toisaalta vakavampaa narsismia ei haluta tai pystytä tunnistamaan, jos itsellä ei ole omakohtaista kokemusta hankalan persoonallisuushäiriöisen vaikutuspiiristä.

Narsistin motiivit ovat vaikeasti hahmotettavissa. Aluksi, kun ensimmäiset merkit narsistin empatian puutteesta tulevat esiin, halutaan kuitenkin uskoa ensimmäisenä vaihtoehtona hyvään.

Hyvän alun jälkeen on vuorovaikutus narsistin kanssa usein hankalaa ja yhteistyö aiheuttaa pahaa oloa. Mikään ei riitä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.