Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Näpit irti met­sis­täm­me, EU – Suo­mes­sa metsien hoito on hui­keal­la tasolla

Metsien kasvu vaihtelee vuosien välillä kuten peltomaillakin. Vuosi 2021 oli haastava kasvukausi viljelykasveille. Myös metsän kasvu luonnollisesti notkahti. Yhden vuoden perusteella ei pidä hötkyillä.

Suomen metsistä noin 60 prosenttia on yksityisten metsänomistajien omistuksessa. Yksityismetsänomistajat ovat kantaneet ison osan Suomen hyvinvoinnin kehittämisestä. Metsävarallisuuden kehittyminen on ollut hyvin riippuvainen metsänomistajien yli sukupolvien tekemästä työstä.

On pöyristyttävää, että EU ja Suomen valtio kuvittelevat nyt sosialisoivansa vuosikymmenten työn ennallistamisella ja muulla metsän käyttöä pakottavalla lainsäädännöllä. Tämä koskettaa erityisen voimakkaasti Pohjois-Pohjanmaata, Kainuuta ja Lappia.

"Jos sata vuotta on kertynyt keskimäärin 10 miljoonaa kuutiota vuosittain pankkiin, niin hurskastelu 'hiilinielujen' pienenemisellä saisi loppua tähän paikkaan."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.