Vanhat kuvat: Top­pi­las­sa on nähty asun­to­mes­sut, teol­li­suut­ta ja eris­kum­mal­li­nen rä­jäy­tys­ope­raa­tio

Mielipide: Ves­sa­rau­ha kuuluu myös kou­lu­lai­sil­le

Mainos: Mil­lai­sia luon­to­ju­tu­ja sinä ha­luai­sit lukea? Vastaa ja osal­lis­tu 100€ lah­ja­kor­tin ar­von­taan.

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Ul­ko­na­liik­ku­mis­kiel­lon ja yhä uusien uh­ka­ku­vien syöt­tä­mi­nen ei toimi – ko­ro­na­vi­ruk­sen tor­jun­nas­sa huomio on­nis­tu­mi­siin ja mah­dol­li­suuk­siin

Koronan Exit-strategiaa tekemässä ollut Martti Hetemäki viittasi haastattelussamme tarpeeseen kertoa nykyistä selkeämmin koronatoimien tavoite ja tahti. Toimittaja Joonas Kuikka kirjoittaa näkökulmassaan, että mahdollisten tulevien rajoitustoimien maalailu on hyödytöntä. Ulkoilman voisi aivan hyvin Suomessa julistaa koronaturvalliseksi vyöhykkeeksi ja siirtää yleisötilaisuudet ulos turvavälein.

Suomessa riittää tilaa kulkea vapaasti ja vaarattomasti. Ulkonaliikkumiskieltoa ei tarvitse väläytellä.
Suomessa riittää tilaa kulkea vapaasti ja vaarattomasti. Ulkonaliikkumiskieltoa ei tarvitse väläytellä.
Kuva: MAURI RATILAINEN
Näkökulma

Yhdysvalloissa pelattiin viikonloppuna urheilun suurtapahtuma ulkona ja turvavälein. Amerikkalaisen jalkapallon Super Bowl -ottelua päästettiin stadionille katsomaan peräti 25 000 ihmistä. Yleisömäärä oli reilu kolmannes Tampa Bayn stadionin maksimista ja suuri Yhdysvaltojen koronatilanteeseen nähden.

Suomessa on huulille noussut sana ulkonaliikkumiskielto. Sellaista hallitus on väläyttänyt, jos koronavirus alkaa levitä hallitsemattomasti keväällä.