Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­ti­etuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Avio­liit­to­ky­sy­mys jakaa piis­po­jen mie­li­pi­teet – "On tultava toimeen eri­lais­ten mie­li­pi­tei­den kanssa"

Piispat peräävät kirkon työntekijöiltä kunnioittavaa keskustelua, missä näkemyseroista huolimatta rakennetaan yhteyttä ja luottamusta. Kirkolla on nyt näytön paikka elää todeksi se, miten tämä temppu tehdään. Vaikeus kohdata eri tavalla eläviä ja ajattelevia ihmisiä ei ole vain kirkon sisäinen ongelma. Se koskettaa koko yhteiskuntaa, kirjoittaa Lännen Median toimittaja Minna AkimoNyt se on sanottu virallisesti ääneen: evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat kirkkoa vahvasti jakavasta avioliittokysymyksestä eri mieltä.

Lue myös: Piis­pain­ko­kous ei päässyt yk­si­mie­li­syy­teen samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­ses­tä – osa piis­pois­ta kan­nat­taa avio­liit­to­kä­si­tyk­sen muut­ta­mis­ta

Osa piispoista pitäisi kiinni perinteisestä avioliittokannasta, osa piispoista olisi taas valmiita siihen, että avioliitto muutetaan sukupuolineutraaliksi, jolloin kirkkohäät kuuluisivat kaikille pareille, sukupuolesta riippumatta.

Osa lähtee siitä, että kirkossa olisi yksi avioliittokäsitys, mutta yksittäiset papit voisivat niin halutessaan vihkiä myös samaa sukupuolta olevat parit. Kyse olisi kompromissiratkaisusta, jossa papit saavat omantunnon vapauden, eikä ketään ei pakoteta toimimaan vastoin omaa avioliittokäsitystään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.