Naisten Su­per­pe­sis al­ka­mas­sa 12. ke­sä­kuu­ta – kolme jouk­kuet­ta luopui pai­kas­taan ju­han­nuk­sen jälkeen al­ka­vas­sa miesten Yk­kös­pe­sik­ses­sä

Naisten Superpesis alkaa näillä näkymin 12. kesäkuuta.
Naisten Superpesis alkaa näillä näkymin 12. kesäkuuta.
Kuva: Pekka Peura/Arkisto

Pesäpalloliitto tiedotti torstaina, että naisten Superpesis on alkamassa 12. kesäkuuta. Seurat pitivät keskiviikkona etäkokouksen, jossa päädyttiin kyseiseen ratkaisuun. Liitto ja seurat odottavat vielä aluehallintovirastojen tarkempia ohjeistuksia ottelutapahtumien turvallisuuteen liittyen.

– Mikäli viranomaisohjeistukset eivät tuo yllättäviä muutoksia, naisten Superpesistä pelataan 12. kesäkuuta. Sarjajärjestelmistä tiedotetaan ensi viikolla, samoin ottelutapahtumiin liittyvistä erityisjärjestelyistä, kun olemme saaneet aluehallintovirastojen ohjeistukset, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari kertoo tiedotteessa.

Kaudella 2020 joukkueet eivät voi pudota mistään sarjasta, mutta mahdollisilla täydennysmenettelyillä sarjaporrasta ylemmäs on mahdollisuus nousta.

– Kaikkiin kauden 2020 pesäpallosarjoihin osallistuminen on vapaaehtoista eikä yksikään joukkue putoa mistään sarjasta kilpailullisen sijoituksen perusteella. Nouseminen on sen sijaan mahdollista eli vahva kilpailullinen jännite säilyy, Huotari jatkaa.

Miesten Superpesiksen osalta päätökset siirtyvät ensi viikon keskiviikolle. Päätösten pohjaksi Pesäpalloliitto ja seurat odottavat viranomaisilta ensi viikon alussa ohjeita erityisjärjestelyistä.

Miesten Ykköspesis alkaa juhannuksen jälkeisellä viikolla. Ulvilan Pesä-Veikot, Vähäkyrön Viesti ja Laukaan Urheilijat ovat luopuneet sarjapaikoistaan.

Miesten ja naisten Ykköspesiksen sarjajärjestelmät julkaistaan ensi viikolla.

Muiden valtakunnallisten ja alueellisten sarjojen kilpailutoiminnasta tiedotetaan perjantaina.